Mitől lehet ez?
Figyelt kérdés
Egy olyan problémával fordulnék felétek, amire már nem tudok megoldást találni, végső esetben elmegyek velük állatorvoshoz. Van 4 cicám, abból kettő kicsi még. A kicsik közül az egyikőjük nem eszi meg sem az alutasakos ételt, sem pedig a tápot. Úgyhogy neki legtöbbször vagy párizsit, virslit, vagy valami husit adok neki, de a másik cicus megeszik mindent. Inni pedig adok nekik tejet meg vizet is külön tálba, egyértelműen amelyiket megkívánják, abba isznak bele. Észrevettem már, hogy hol az egyik cicus, hol a másik, éjszaka, de mindig csak éjszaka hajnalban, hánynak. Bár nem minden nap, de kb két naponta. Illetve nekik nem szilárd székletük van, hanem híg sajnos minden egyes alkalommal. Mindkét cicus kapott féreghajtót, a híg széklet is meg a hányás is lehet egyfajta jel arra, hogy a macska férges. Bár utána nem volt semmi baj, meg egyébként sem érzékeltem ezeken kívül más olyan jelet, hogy férges lenne. A tej, amit szoktam nekik adni, viszont nem laktózmentes, és tisztában vagyok vele, hogy a macskák többsége az laktózérzékeny, úgyhogy felötlött bennem, hogy biztosan ez lehet a baj, nem bírja a kis gyomruk a laktózos tejet. Úgyhogy elvettem tőlük a tejet, a nap 24 órájában csak vizet ittak, vettem egy-két doboz laktózmentes tejet, hogy hátha ha majd nagyon kívánják, akkor majd adok nekik, de nem történt semmi változás, ugyanúgy hánytak és híg volt a széklet. Szeretném megjegyezni, hogy a hányás nem a macskaalmon belül történik, hanem a padlóra. Illetve előfordul, hogy a nagy dolog is a padlón végzi, nem pedig a macskaalmon belül. 2 macskaalom van a nappaliban, amit minden egyes nap szoktam takarítani, hetente szoktam ki sikálni a macskaalmot, illetve direkt ilyen alom szagtalanítót is szoktam bele rakni. A többi macskám ugyanezeket az ételeket, italokat kapja, velük nincsen semmi probléma, de a két kicsivel viszont állandóan. Megjegyzem, négy hónaposak. Már mindent próbáltam, nem tudom, hogy mitől lehet. Az lenne a kérdésem, hogy valakinek valami tipp, vagy ötlet, hogy mitől lehet ez, esetleg valakinek volt hasonló esete macskájával? Természetesen minél előbb szeretném őket állatorvoshoz vinni, mert ez nem állapot.2022. okt. 29. 22:52
1/3 anonim válasza:
Jaja, állatorvoshoz csak végső esetben szabad menni, hülyeség volna rendszeres hányással és hasmenéssel meglátogatni az állatorvost.
2/3 anonim válasza:
Semmi esetre sem adj a macskánknak,
tehéntejet, ezt a macskák nagy többsége nem tudja megemészteni, így hasmenéshez, hányáshoz, egyéb bélrendszeri bántalmakhoz vezethet.
Cukrot, különösen magas tejcukor tartalmú ételeket,
marhainat, amelynek fogyasztása gyakran nyelőcső-eltömődéshez vezethet,
fűszeres ételeket / virsli, párizsi stb / (gyomorhurut),
nyers sertéshúst és belsőséget (Aujeszky-féle betegség),
sok májat (A-vitamin-túladagolás).
Amit kismacskák ehetnek:
Minőségi junior táp. Leginkább száraz tápot. Kellő mennyiségű vízzel.
Nyers csirke húst, szálkamentes halat. Fontos, hogy nem szabad csakis nyers húst enniük mert ez az angol kórhoz vezethet. ( Még görbült hát, és végtagok )
3/3 anonim válasza:
#2 vagyok.
Azonnal vidd őket állat orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!