Szerintetek melyik a jobb és miért?
Aki bezárva tartja a macskát egész életében, mert annyira félti "jaj cicukám nehogy baja legyen inkább bezárom örök életre" megfosztva ezzel a szabadságától, vagy akinél szabadon ki-be jár a macska, mert "ha elütik akkor ez van, de legalább szabadon, boldogan halt meg"?
Hozzáteszem elég sok macska bekattan a bezártságtól aztán a felelős gazdi vissza viszi a menhelyre.
Másfelől meg rengeteg kinti macskát elütnek és mérgeznek meg, szóval...
A mi macskánk kinti is benti is
Képes napokig aludni olyan lusta
Ha kimegy akkor is csak a kertbe elvégezni a pisit kakit
És jön is be
Az én 2 macskám is csak aludni jár ki a kertbe.
De pl egyik haverom múlt héten vitte vissza menhelyre a macskát, mert sose engedték ki a cicát és 3 év után elkezdett mindenkit megtámadni. Ők meg nézték hülyén, h vajon mi baja a cicának?
Szóval akkor most feltetted a kérdésedet ilyen beugratósan, hogy aztán jól megmondhasd minden benti cicás gazdinak, hogy te mennyivel jobb vagy náluk.
Na gyere.
3, azaz HÁROM, BENTI macskám van, úristem, állatkínzó a láthatáron, segítség.
A mi utcánkban nem nagyon van mitől féltenem őket, igazából egész nyugodtan kiengedhetném őket, de nem fogom. Az okokat pedig nem fogom kifejteni a magadfajtának, mert süt a szavaidból, hogy elítéled akik így tartanak macskát.
Bent tartásra igen de attól ha szeretne kimehet
A miénk is így van
Aztán amikor jönni akar be be is engedjük
6éves
Semmi baja!
Én pórázon és hámmal kiviszem sétálni.
Gyakorlatilag kinti-benti.
Az én macskám is kinti-benti, de macskabiztos a kerítés.
A csak benti macskákat is szokták sétáltatni, tehát lehet a friss levegőn.
Aki hagyja a macskáját kóborolni az felelőtlen. És mellékesen mindenkinek kötelessége portán belül tartania minden állatát (a macskát is). Nagy szerencséje a sok marhának, hogy ezt a szabályt (sem) tartatják be.
Poráz.
Kutyát, aligátort sem engedek ki önsétáltatosra.
Hat nem tom, amiota az eszemet tudom, vannak benti macskaink, mert anyam macskabolond (es en is mar :D) es soha egy se kattant be.
Pedig lakasban eltunk, az esely se volt meg arra, hogy kijarosak legyenek.
A jelenlegi macskam is mar 13 eves, koszoni szepen, semmi problemaja.
A haverod csak buta mint a fold es szart abba bele, hogy a macskanak baja van. Nem, nem a benti tartas volt a baj valoszinuleg.
Az en lelkemen legalabb egy macska vere se szarad, a tieden szamtalan, sajat bevallasod szerint is kerdezo. Ez nem baj? A lenyeg az; hogy kijarosak voltak a macskak, szabadon eltek,az mar mellekes, hogy jo sokan meg is haltak emiatt.
En ettol a hozzaallastol hanyok, bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!