A kullancsot hogyan vegyem ki a macskámból? Már jól megszívta magát.
tavasszal a kuztyámbol akár 100 is kiveszek naponta , mig nem kezd hatni a kulancsriasztoja, nagyon egyszerű ha belejössz, de elsőnél még tuti félve nyúlsz hozzá, :
egyszerűen két ujjal nyúlj a kullancs fejéhez szorítsd össze és húzd ki , mintha szálka lenne vagy bármi más , nem kell tőle félni nem harap így :D
Kedves második,bárki mondta is neked,hogy humoros ember vagy,NEM A BARÁTOD!!!
Amúgy az én macskámban is volt már többször is olyan kullancs,ami jól megszívta magát. Nem nehéz kiszedni,csak nekem gusztustalan,úgyhogy én csipesszel szoktam,és amennyire csak lehet közel a macska bőrénél fogd meg.
szia! az én cicám fején is szokott lenni a füle mellett.
jó nagy gömböcre szívja magát a rohatdt, de és megfogom és kitépem a fejéből.élég undorító, de muszáj.egy kis lik marad a bőrén, azt be szoktam kenni betadinnal.
üdv.
jaj 82-es ne haragudj én is lenyomtalak, mert azt hittem
az a lüke válasz még ott van.bocsi, bocsi
Mindenképp a gyorsaság a lényeg,csípd össze a bőr felett közvetlenül (körömmel vagy csipesszel ,mindegy) és tépd ki ám az ún. "kullancskitekerőt" nem ajánlom.
Valóban olyan spirális a csápja mint egy dugóhúzóé csak "fordított menetes" tehát elvileg úgy tekeredik ki mint he betekernénk. EZT AZONBAN NE TEDD SEMMIKÉPP!!!
Abból az apropóból amiért a zsiradékkal történő elavult "fullasztást" sem mivel az állat ilyen behatásokra simán beleokádja béltartalmát a kedvencedbe és nagyobb bajt okozol mint ha szimplán benne hagynád.
(Vaddisznóban láttam már SZILVÁNYI kullancsot is... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!