Macskának milyen kaparófát érdemes venni hosszútávra?
A kaparófa olyan, mint a szobabicikli. Minél többet költöttél rá, annál biztosabb, hogy soha a büdös életben nem fogja használni senki.
A macskánkat sem érdekelte az ilyesmi soha, viszont imádja a filléres kartondobozokat tépni és a cipőfűzők végét rágni. A kifutója tele van játékokkal ami mind érintetlen, csak a macskaház szigetelésének a tépkedése és a vakondháló szélének rágcsálása foglalkoztatja.
Ki kell tapasztalni, a te macskádat mi érdekli igazán.
A mieink imádják a kaparó kanapékat, sajna mostanában mindenhol csak kartonból látok, szizálosat nem, pedig érik a cserére...
De a karton deszkák 1-2ezerért már kaphatók, én javaslom kipróbálásra macskavár MELLÉ is. :)
A macskavárat inkább alvásra, kergetőzésre, kilátónak használják nálunk.
Első szempont mindenképp a stabilitás legyen, illetve gondold végig, hogy egy magasabbat van-e lehetőséged falhoz rögzíteni, az sokat jelent.
A szizáloszlopok legyenek minél vastagabbak. Az ilyen olcsó-de-látványos, bútoroldalakon, kínaiban, aldiban stb kapható bonyolult váraknál rendszerint 6-7 centis átmérősek, az nagyon gázos. Stabilitásra is, kaparási hajlandóságra is. 9-es átmérők már jók, 8 határeset, az se baj, ha találsz vastagabbat (bár ebben az árban szerintem nem fogsz).
Ugyanígy a bújók, fekhelyek mérete legyen szempont, ha túl kicsi, akkor nem szívesen fogja használni.
Most picit magamnak mondok ellent, de pl. Zoopluson a Penelope kaparófa nem rossz. A szizáloszlop csak 8 centi, ha megnézed, van is olyan vélemény, hogy az egyik eltört (én mondjuk a 8 kilós kandúromnak nem venném meg), de a többségi vélemények jók, belefér a keretedbe és majdnem 120 centis. A felső kakasülőt esetleg falhoz rögzíteném a néhány negatív komment miatt.
Esetleg La digue II (szintén zooplus). Icipicit túlmegy a kereteden, de magasabb, és a kialakítása miatt, hogy több lábon áll, látszólag masszív is.
Én mondjuk úgy szerelném össze, hogy a szizáltörzsek legyenek a földhöz közelebb, ne a plüssök.
Nem sokkal a kérdés kiírása után végül erre esett a választás.
Rájöttem, hogy 25-ért lehetetlen tartósat venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!