Kinti macskából benti macska. Mik a tapasztalatok?
Erkély nincs? macskahálóval biztonságossá tehetitek, és akkor oda kimehetne. Esetleg a hámmal sétáltatást is meg lehet próbálni.
Van olyan cica, amelyik megszokja, de van, amelyik nem nagyon.
Megszokja. Az enyem raadasul felig-meddig vad cica is volt, marmint ugy ertve, hogy kb 5-6 honapos koraig embert nem latott, csak koborolt ossze-vissza, ugy lett becsapdazva.
Amikor hozzam kerult, nehez volt, nyilvan mert rettegett tolem is, tehat ez a resze nalad nincs, de azert is, mert allandoan ki akart menni, hetekig ult az ajtoban es nyavogott. Ejszaka is, alig aludtam.
De lakasban elek en is, nincs hova kiengedni, benti maradt, megszokta tenyleg. Szerintem olyan max 2 honap lehetett, de fokozatosan ult egyre kevesebbet az ajtohoz es kevesebbet nyavogott mar elotte.
En igazabol semmi extrat nem tettem, persze jatszottam vele, farasztottam napi szinten, a mai napig is nyilvan, de ezt amugyis megtettem volna, mert egy macskaval is kell foglalkozni. Illetve meg amit nagyon imad, az az, hogy macskabaratta tettem a szobat es felszereltettem a falra polcokat, “hidakat, “a plafonhoz kozel van fekhelye is, szoval tud maszni es ezt imadja.
Nem pont ilyen nekunk, de igy kell elkepzelni:
a két 6 éves macskánkat 2 neveltük bentivé, mert a kandúr többször eltűnt, és jó pár hlye van a környéken, hátsó szomszéd macskáját megmérgezték.
kertes házban élünk, és csináltak kifutót, ahova a pinceablakon keresztül mennek ki, így megszokták. bár előtte is max. a szomszédig mentek.
Megszokja, nem kell aggódni. Rokonságban volt mentett cica, aki előtte teljesen kint élt évekig, nem volt gazdija, csak néha etették mindenfelől. Hamar megszokta az új helyet. A mi cicánkat 2 hónaposan hoztuk el, előtte kint élt, nálunk szobacica. Időnként sétáltatjuk hámmal, azt szereti, de anélkül is teljesen elvan bent. Sokkal biztonságosabb bent neki. Kint bármi lehet velük, sajnos tapasztaltam gyerekkoromban.
#4 remélem vicc volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!