Ma reggel a cicám fehér nyálszerű vmit hányt, azóta semmi baja. Eszik iszik rendesen. Mitől lehetett ez? El vigyem ezért dokihoz?
Igen azt ismerem, szoktam is neki venni.
Amugy már rájöttem, megtaláltam a szobában az egyik szobanövény apró kis maradványit, szóval sztem azt kóstolhatta meg...
A cicák a hideg idő beköszöntével elkezdenek "átöltözni". Leveszik a nyári vékony, könnyebb, és felvesznek egy melegebb téli (vastagabb, sűrűbb) bundát. Ennek folyamán a kihullott szőröket a bundájukból ki kell fésülni (hosszú szőrűeknék naponta), vagy simogató-fésülő kesztyűt lehet használni. Ellenkező esetben a cica lát neki. Ekkor nagyobb mennyiségű szört nyelnek le, amit nem emésztenek meg, hanem a gyomrukból távozik (felfelé). Az öklendezést (ők nagyon jól tudják) segíti a zöld szálas növények fogyasztása. Ha ezt nem kapja meg ún. macskafű formájában, akkor rág egy kis szobanövényt. Lehet neki tablettát is adni. Kényelmes, jó esetben az állat meg is eszi. Egyes cicák jobban szeretik azonban a kevés földben elvetett búzát, vagy más gabonamagvak hajtásait rágcsálni. Kapható e célra kifejlesztett, földet, magot tartalmazó macsakafű. Ezt csak kibontod, locsolod, kinő, macska lerág.
Összegezve ősz, és tavasz elején ez mindig elő fog fordulni. Tehát érdemes felkészülni ezekre az időkre a fenti lehetőségekkel.
Szeretetteli gondoskodást, és sok örömet kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!