1 hét különbséggel 2 bolhairtó veszélyes lehet?
1 hete kaptak a macskáim vénynélküli bolhairtót, de még ma is láttam bennük élő példányt. Beszéltem dokival, ő vényköteles szert ajánlott (stronghold, advocate), es azt mondta bármikor beadhatom, nem kell várni.
Én nem igazán bízom a dokikban, engem is, az állataimat is kezeltek már félre többször. A bolhákat viszont szeretném végre kinyírni, mert a velük való együttélés idegőrlő.
Ezért leginkább tapasztalat érdekel, hogy van-e itt olyan, aki ilyen kis időkülönbséggel használt 2 féle spot ont, és nem lett baja a cicának.
Igen, sajnos csak fipromax volt otthon, a doki mondta, hogy az halottnak a csók... :(
Ez megnyugtatott picit, köszönöm.
Szívem szerint már most beadnám nekik, csak kocsink nincs, doki messze és hétvégén a férjem se lesz otthon...ezért félek, de ha 2 stronghold se ártana, akkor tán a fipro után se lesz semmi.
A ház kipucolására van tipped? A textileket 60 fokon mostam és most zsákokban várják, hogy visszategyem őket, mert míg a macskán vannak bolhák, nem teszem. A cicabútort kidobtuk, az nem volt mosható huzatú és egyébként is rozoga volt már.
Mindennap porszívózunk és felmosunk, ez 120 m2-en nagyon fárasztó, és úgy tűnik eredménye sincs, hiszen mindig találunk élő példányt bennük...
Ha belőlük kihalnak és takarítunk így addig, eltűnhetnek, vagy ezen már csak szakember segíthet?
Fipromax tájékoztatója: Két kezelés közölt legalább négy hétnek kell eltelnie, mivel a készítmény ártalmatlansága nem igazolt ennél rövidebb időközönként való alkalmazás esetén.
Őszintén szólva én a helyedben minimum még egy dokit megkérdeznék - akár a neten, léteznek orvos válaszol oldalak, Facebookon is van megfelelő csoport - mielőtt rárakom a macskákra a Strongholdot. Egyáltalán szívféreg ellen védve vannak a cicák? Mivel gondolom kijárósak, azért szednek össze állandóan bolhákat, a szívféreg tudomásom szerint rájuk is veszélyes lehet. Viszont olyan szer alkalmazása előtt, ami a szívféreg ellen is hat - és a Stronghold, Advocate is ilyen - szívféregtesztet kell végezni, mert ha a cica neadjisten fertőzött, akkor a blindre adott irtószer bajt is okozhat, példának okáért embóliát.
"Ha belőlük kihalnak és takarítunk így addig, eltűnhetnek, vagy ezen már csak szakember segíthet?" Ha kijárósak a cicák, akkor kint simán összeszedik őket újra. Ha nem kijárósak, akkor a napi takarítással stb. idővel meg lehet tőlük szabadulni, de egy bolha életciklusa több hét, tehát ez időbe telik.
Szóval ha a cicák nincsenek védve szívféreg ellen, akkor 1) elvinném őket szívféreg tesztre. 2) Beszélnék másik dokival (kivéve, ha a sajátban/helyiben megbízom - de mintha nálad nem ez lenne a helyzet), és ha ő is azt mondja, hogy lehet, + a szívféreg eredménytől függően tennék csak rájuk Strongholdot.
A privátban írónak nagyon köszönöm, fogok még neki irni, csak most nincs sok idom.
3-as, ezzel most megijesztettél. A szívféregteszt úgy olvastam van, hogy még nem jelzi, de már megvan a baj. Én csak ezért nem tesztelném őket, főleg hogy bolhás cicákat kéne tömegközlekedésen szállítanom, ami nem túl higiénikus...
Egyébként 2 éve csak benti cicák, csak hámmal, pórázzal voltak kint a kertben még tavasszal, de érdeklődés hiányában azóta bent vannak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!