Ha a macskám leukózisos lett azután is használ az oltás?
Hat ezt mar baszhatod. A leukozis nem gyogyithato, borzaszto betegseg, de a jo hir az, hogy sok evet elhet vele es sok evig lehet tunetmentes is.
Az en cicam is leukozisos, orokbefogadtam 4 honaposan es utana derult ki..:(
De mar 8 eves es egyelore jol van, eddig csak kb ketszer langolt fel a betegseg, de rendbe tudta tenni az orvos.
És mivel? Mit tudok tenni? Nem vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal.
Igazából anyukám vitte dokihoz, valamennyire rendbe rakta, de megint olyan levertnek néz ki, szuszog, szájszaga van és hasonlók.
Hat sajnos nem igazan tudsz tenni semmit, ez nem gyogyithato, mint mondtam. Ha most szerencsetek van, az orvos rendbe tudja tenni es minden oke lesz. Az en cicamnal is fellangolt a betegseg eddig ketszer, majdnem belehalt, de sikerult visszahozni,azota tunetmentes ugye.
Par dolgot viszont be kell tartani: nem adhatsz neki nyers hust, kizarolag csak benti tartasu lehet, mert ez egy immunhianyos allapot es ha kint hagyod maszkalni, 2 perc alatt elkap valamit es belehal konkretan, illetve mas macskakra erosen fertoz, tehat csak egyeduli macska lehet.
En vetri dmg-t szoktam neki adni, kuraszeruen, evente egyszer, 3 honapig. Nem tudom, ez segit-e, ez csak egy immunerosito, de eleg jo allitolag, lehet van koze hozza egy picit, hogy jol van a cicam, passz.
Sajnos mar nem emlekszem pontosan,hogy miert mondta ezt az orvos, de az en emlekeim szerint azert, mert sok korokozo lehet a nyers huson, husban, ami a normal immunrendszeru macskat nem betegiti meg, de a leukozisost meg igen, mert ugye 0 immunrendszere van.
De kerdezd meg az allatorvost errol inkabb, hogy o mit mond. En azert ezt inkabb betartom, mert nagyon feltem a cicat, habar lehet felesleges para es erre csak nagyon keves esely lenne, de mindegy, nem erdekes.
Az a probléma igazából hogy én egy gyerek vagyok aki tanul(nyilván nincs keresetem) szüleim meg nem igazán akarnak/tudnak foglalkozni ezzel.
Köszi a hasznos válaszokat.
Hogy erted, hogy nem tudnak ezzel foglalkozni? Ez mit jelent?
Jo esetben nem igazan igenyel plusz foglalkozast, csak annyit, hogy bent legyen a macska, ez a legfontosabb. A tobbi nem szamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!