Nagytestű kandúr házi macska vs vörös róka ki győzne?
Nem tudom. Én egyszer hangos nyervákolást hallottam éjszaka az utcáról, kinéztem az emeletről és láttam, hogy egy nőstény kóbormacska nyávog, amit már évek óta etettünk. Szemben ült vele a hátsó lábaira ereszkedve valamilyen állat, azt hittem, kutya. De felállt, megfordult és elment a parkolón keresztül a bokrok közzé. Akkor láttam a lompos farkáról, hogy egy róka, ami nem lepett meg, mert máskor is járt oda róka, főleg hideg teleken, este macskaetetés közben sündörgött arra, bár nem mert közel jönni. Még vettünk is neki csirkefarhátat, odadobtuk neki, és boldogan szaladt el vele.
Itt úgy tűnt, a macska elzavarta, bár szerintem nem akarta a róka bántani, csak kíváncsi volt rá, talán barátkozni akart.
Tartottam tőle, hogy az a lakó, akinek már a macskaetetés sem tetszett, majd beleköt ebbe is, hogy még a rókát is odaszoktatjuk.
Azért gondoltam, hogy a róka nem akarta megtámadni a macskát. De amikor télen éhes volt a róka, akkor is inkább a kitett macskaeledel érdekelte (ami sokszor csirkenyak volt), minthogy a macskát akarja tápláléknak.
#2: a róka eleve nagyobb testű állat, de azért a házimacska is tud komoly sérüléseket okozni.
Egyszer láttam egy macskát, amit egy kutya megölt, a melső karmaiba ragadva ott volt egy nagy fekete szőrpamacs. Másnap láttam a kutyát, feltűnően sántított az egyik melső lábára.
#6: Ha az én macskáim összeverekednek, azok is sokszor a szemüknél marják meg egymást. A macskakarom elég veszélyes fegyver.
Big floppa.
Ha az a cica egy jó karakál akkor még egy pittbult is széttép
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!