Ivarérett lehet a kiscicám? 5 hónapos csak
Sziasztok, június elején lett nőstény kiscicám. Ő az első macskám. És a napokban vettem észre hogy hangosan nyávog, kaparja a bejárati ajtót és nyugtalan össze-visszarohangál. Most ivartalanítassam vagy várjam meg a következő hónapot?
Egyszer láttam nőstény macskát hogyan kéreti magát, de az enyém ezt nem csinálja.
Kinti-benti cica? Vagy csak benti? Ha benti, akkor tán csak nagyobb térre vágyik :)
Kicsit korai még 5 hónapos korban az ivarzás, de nyilván előfordulhat.
Elég jellegzetesen nyávognak, amikor tüzelnek. Az én cicám férfiak jelenlétében megőrült... akkor jöttem rá, hogy a macska meg tudja különböztetni a hím meg a nőstény embert... 😅 Égnek emelte a popsiját, és ilyen murrogó hangot adott ki,ahogy mondod, "kérette magát". ő kb. 7 hónaposan lett ivarérett,az első tüzelés után ivartalaníttattuk.
Lehet, a te cicád simán csak unatkozik. Elég sok az energiájuk, amit le kell vezetni. Játssz vele sokat, futtasd meg (pl. madzagot húzz neki, amit kergethet), szerintem megnyugszik, ha eleget mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!