Hogy szoktassam hozzá?
Ne akarj egyből mindent, szegény macskának elég nagy stressz lehet a hirtelen környezetváltozás.
Fogj egy rongyot dörzsöld meg vele a kutyát, és tartsd oda a rongyot a macskának, had szagolgassa meg. Feltehetőleg már a szagától is sokkot fog kapni, de így egyszerűbb:)
És fordítva is. Macskaszagú rongyot a kutyának.
Ha a kutya nem lép fel támadólag a macskával szemben, akkor tedd le a macskát. Ezt próbáljátok a lakásban megejteni, nehogy világgá szaladjon csóri:)
Annyira figyelj, hogy ne hagyd,hogy a kutya leteperje.
Simán meg fogja szokni, főleg, hogy még pici a cica.
köszönöm megpróbálom. Próbáltam hogy betettem a kutyaólba (kutyának kiadtam a marad parancsot az udvar másik végében és a macska elfeküdt) ha viszont az én kezemen érzi a kutya szagát,akkor máris fúj meg morog. a környezetet megszokta, szó szerint jobban kiismeri magát mint én -.-" de jó lenne ha nem kéne elzárni
ui: a kutya nem lép fel támadólag inkább csak szagolja és érdeklődik
Szerintem hagyd az időre. Mindenhez idő kell. Ha a kutya nem támad és a macska sem akar nekimenni összeszoknak, legalábis megtanulják elviselni egymást.
De ne számíts nagy kutya macska barátságra. Fogadd el, ha nem lesznek barátok. Ez az Ő döntésük.
Az enyém is ezt csinálta az első két nap.:) Megérezte rajtam a kutya szagát és a farka egyből átment wc kefébe.
Nyugi nem lesz gond, pláne ha a kutya nem dömperkedik.
Nálunk kb. egy hétbe telt az egész, és én meglehetősen túlaggódtam a dolgot. Mára már nagy haverok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!