Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Három hónapos cica nem tisztál...

Három hónapos cica nem tisztálkodik alomhasználat után, ez normális?

Figyelt kérdés
Sokat tisztálkodik, de közvetlenül alom után sajnos nem. Mi takarítjuk őt.

2022. aug. 31. 19:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Mit jelent az, hogy nem tisztálkodik? Kakás lesz a lába? Vagy a szőre?

Egyébként nem szoktak ürítés után mosakodni, elkaparják a cuccot és lépnek tovább. Neked se kell megmosni az alfelét. Majd ha az aktuális mosakodásuknál odaérnek és nem találják kellően tisztának, úgyis elrendezik.

2022. aug. 31. 19:55
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
akkor nem is szoktak, ha zavarja, akkor lerendezi magát
2022. aug. 31. 20:16
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell külön megmosni neki. Az én cicám sem rögtön, az alomból kiugorva tisztítja meg magát. Később viszont nagyon alapos. 😆
2022. aug. 31. 20:32
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

Az enyém még életében nem nyalt rá a kloákára 🤣🤣🤣 és 3 éves múlt. Kölyökkora óta én mosom a seggét, ha kicsit (vagy nagyon...) felkeni a szőrére. Merthogy tőle az idők végezetéig ott maradhat. Mármint a maradék, ami a földön barnacsík húzás után marad.

Tehét takaríthatom én, szerencsére ritkán van ilyen baleset. A karomban fekve a mosdónál, fülig csapja (szó szerint!!!) a két hátsó lábát és vígan nézelődik közben. Be van fogva erre egy pici törölköző... És a vadiúj, csillivilli tiszta lukra se nyal rá, akkor sem ha csöpög a víz a szőréből utána. Közelébe se megy a popsinyílásnak. Még ilyenkor se! Nehogy már!

2022. aug. 31. 23:21
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
4. Ez érdekes. Még ilyet sosem "hallottam". Nagy türelmed van hozzá!
2022. aug. 31. 23:59
 6/15 anonim ***** válasza:
5, hát cicamamija vagyok, árnyékként követ mindenhova. Szentül meg van győződve arról hogy ez az én dolgom. 🤭 Ez a cicamamik sorsa 🤣 Imádom! 💕🤗
2022. szept. 1. 02:26
 7/15 A kérdező kommentje:
Az én cicám feneke kakis. Muszáj takarítanom,különben a bútorok bánják.
2022. szept. 1. 07:31
 8/15 A kérdező kommentje:
És igen szőre is,lába is kakis lesz néha.
2022. szept. 1. 07:32
 9/15 anonim ***** válasza:
Még kölyök. Változhat később. Főleg hogy majd 12 hónapos kor után felnőtt tápot kap. Miénknek is, előtte többször volt hígabb a széklete. 1 éves kor alatt, ez előfordulhat. Érzékenyebbek picinek. Nem ment a hasa, csak néha puhább volt... Most már ilyen nagyon ritkán fordul elő.
2022. szept. 1. 07:40
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is ilyen volt. De utáltam amikor nem kakilt reggel, mielőtt elindultam, mert tudtam mire hazaérek szaros lesz sok minden ahova majd leül.

Keresd meg az okát.

Az enyém a minőségi tápoktól fosott. Orijen, applaws. Állatorvostól vettünk valami pasztát hasmenésre, nem sokat segített.

Concept for life sensitive tápot vettünk neki, attól helyre állt a széklete. 2 éve azt eszi, azóta nem ment a hasa. Nem kakis a lyuka se.

2022. szept. 1. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!