Hogyan tudom megállapítani, hogy mennyi idős a macskám?
Június végefelé találtuk. Benti cica, féregtelenítve lett, de mivel nincs semmi baja, szépen fejlődött, nem vittem állatorvoshoz. Csak azért, hogy megmondja a korát, nem szeretném elvinni.
Valaki le tudná írni a macska születésétől, kb. 6-8 hónapos koráig, hogy miből tudom megállapítani a korát? Ha van ilyen oldal, annak a linkjét is megköszönném, én nem találtam.
Szerintem 2 hónapos lehet most, de nem vagyok benne biztos.
Most kezdett bakfis, nyúlánk alakja lenni a babás kiscica formájából.
Evett már szilárd kaját, amikor megtaláltátok? Vagy tápszerezni kellett? Amúgy tedd mérlegre és mérd le. Mindjárt keresek táblázatot. Az első pár hónapban a súlyából kb. be lehet lőni. (Nyilván nem teljesen pontosan)
Vagy tegyél ide egy fotót :)
Utolsó, az nem leukémia hanem leukózis.
De valóban el kellene vinni orvosi vizsgálatra és kötelező oltást kapjon. A doki a fogai alapján megmondja kb mennyi idős.
Most váltotta a fogait. Pár napja az alsó fogsora hiányos volt, mára kinőttek a pici fogai.
Mikor megtaláltuk, próbálkozott a rágcsával, de 1-2 héttel később kezdte igazán enni.
Az oltásosoknak.
Ne haragudjatok, de ahány macskát már mentettem, a gatyám rámenne, ha mindet még oltatnám is.
2 macska van édesanyámnál bent. Mindkettő mentett, oltatlanok. Rendszeresen vannak féregtelenítve, atkátlanítva, stb.
Soha semmilyen betegség jelét nem mutatták sem fizikailag, sem lelkileg. Ezek a betegségek 6 év alatt csak mutatták volna bármi jelüket. Elhiszem, hogy oltottan biztonságosabb, és hogy az oltás hasznos. De szerintem nem feltétlen szükséges. Boldog, szép macskák.
A mostani kicsikém már az új lakásomban van, nálam. A kedve nagyon jó, kiegyensúlyozott, tökéletesen fejlődik, játékos, rendesen eszik. Szerintem nem beteg.
De köszönöm a tanácsokat.
Te tudod kérdező, de az éves oltás nem egy ökör ára. Ha viszont akár a cipődön beviszel valami betegséget, megnézheted mekkora számlát tol eléd az orvos...
Szép dolog hogy megmentetted őket, de akkor már kellene gondoskodi is az egészségükről, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!