Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mivel kezelhetném a cicusom...

Mivel kezelhetném a cicusom sebes fejét? Már nincs ötletem se rá.

Figyelt kérdés
Kb egy hete úgy jött haza h sebes volt a feje elkezdtem neki kenegetni (amit természetes folyton lenyal) de ma reggelre már láttam h sokkal nagyobb lett a sebe. Sztem elfertőződőtt neki. Kentem már neki betadinnal és különféle ilyen fertőtlenítőkkel de eddig semmi. Esetleg valakinek valami bevált módszere? Köszönöm
2010. szept. 23. 09:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

szia! én megértelek, mert az én cicámat sem lehet elvinni orvoshoz.ha meg kihívjuk az orvost, úgy eltűnik, hogy hiába keressük akárhol is.

na szóval az enyémnek is nemrég volt egy csúnya tályog a füle tövében. szinte tátongott a seb. én először betadinnal kenegettem, mondjuk onnan nem tudta lenyalni.

nen használt semmit, akkor tetrán kenőccsel próbálkoztam.

attól kezdett gyógyulni a seb.aztán megint feltöltődött

gennyel, azt a cica kirugdalta és kifakadt.akkor megint

lefertőtlenítettem, megint a tetrán és mostanra hál istennek teljesen meggyógyult. már a szőr is kinőtt rajta.

de sajnos legalább négy hétig tartott, úgy, hogy kitartás.

szerintem , ha lenyalja sem olyan nagy gond, mert az antibiotikum bekerül a szervezetébe.

üdv-cicás-

2010. szept. 23. 10:15
 12/18 anonim ***** válasza:

Azért lett csúnya, mert nyalta. Sajnanéha többet ártanak vele, mint használnak. Ilyenkor jön a gallér (vagy tölcsér). Nekem is kinti macskám van, de simán elviselte a tölcsért a fején (bár igaz, első két nap igyekezett leszedni, de nyakörvre kötve nem tudja).

A krémek nem jók, mert azoknak be kell szívódniuk, de hamarabb lenyalja szegény magáról, úgyhogy szerintem is a sebalkohol, vagy a sima pálinka lesz jó megoldás.

2010. szept. 23. 10:17
 13/18 A kérdező kommentje:
köszönöm nagyon mindenkinek!!!!
2010. szept. 23. 10:19
 14/18 anonim ***** válasza:

Kinti macskára veszélyes tölcsért tenni! Elveszti a perifériás látását, ezért simán elkaphatja egy kutya, elütheti egy autó, felakadhat valahova, stb.

Nekem a lelkemre kötötte a doki, mikor tölcsér kellett a macskára, hogy nagyon zárjam be amíg rajta van, mert ha kimegy vele, az életveszélyes.

Egyébként én is a tetrant javaslom, vagy ha a természetes gyógymódokra esküszöl, akkor körömvirágkrém, illetve tiszta levendula olaj, ezek nagyon jó sebgyógyítók. Ráadásul a levendula szaga annyira taszítja, hogy tuti nem nyalogatná :)

2010. szept. 23. 11:40
 15/18 A kérdező kommentje:
utolsónak is nagyon köszönöm! megfogadom a tippeket és megyek és a gyógyszertárba:P:) Remélem bevállik valamelyik:(
2010. szept. 23. 11:56
 16/18 anonim ***** válasza:

Én mindig aloe verával kentem be neki a sebeket.

igazi aloe növénynek letörtem a leveléből egy darabot, és a kifolyó lé/zselét kentem rá.

pár nap után kezdett gyógyulni. és ha esetleg lenyalja attól nem lesz baja.

2010. szept. 23. 19:28
 17/18 anonim ***** válasza:
ne gyertek már ezzel a hülyeséggel hogy nem lehet orvoshoz vinni. vad kutyákat is ellátnak, berakod a macskahordozoba a doki majd a rácson keresztül benyugtatózza és kész. kimossa szépen a sebet ellátja és annyi.
2010. szept. 23. 21:06
 18/18 A kérdező kommentje:
csak h nem lehet beteni a dobozba! se nekünk se a dokinak nem jöt össze...........
2010. szept. 23. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!