Mivel kezelhetném a cicusom sebes fejét? Már nincs ötletem se rá.
szia! én megértelek, mert az én cicámat sem lehet elvinni orvoshoz.ha meg kihívjuk az orvost, úgy eltűnik, hogy hiába keressük akárhol is.
na szóval az enyémnek is nemrég volt egy csúnya tályog a füle tövében. szinte tátongott a seb. én először betadinnal kenegettem, mondjuk onnan nem tudta lenyalni.
nen használt semmit, akkor tetrán kenőccsel próbálkoztam.
attól kezdett gyógyulni a seb.aztán megint feltöltődött
gennyel, azt a cica kirugdalta és kifakadt.akkor megint
lefertőtlenítettem, megint a tetrán és mostanra hál istennek teljesen meggyógyult. már a szőr is kinőtt rajta.
de sajnos legalább négy hétig tartott, úgy, hogy kitartás.
szerintem , ha lenyalja sem olyan nagy gond, mert az antibiotikum bekerül a szervezetébe.
üdv-cicás-
Azért lett csúnya, mert nyalta. Sajnanéha többet ártanak vele, mint használnak. Ilyenkor jön a gallér (vagy tölcsér). Nekem is kinti macskám van, de simán elviselte a tölcsért a fején (bár igaz, első két nap igyekezett leszedni, de nyakörvre kötve nem tudja).
A krémek nem jók, mert azoknak be kell szívódniuk, de hamarabb lenyalja szegény magáról, úgyhogy szerintem is a sebalkohol, vagy a sima pálinka lesz jó megoldás.
Kinti macskára veszélyes tölcsért tenni! Elveszti a perifériás látását, ezért simán elkaphatja egy kutya, elütheti egy autó, felakadhat valahova, stb.
Nekem a lelkemre kötötte a doki, mikor tölcsér kellett a macskára, hogy nagyon zárjam be amíg rajta van, mert ha kimegy vele, az életveszélyes.
Egyébként én is a tetrant javaslom, vagy ha a természetes gyógymódokra esküszöl, akkor körömvirágkrém, illetve tiszta levendula olaj, ezek nagyon jó sebgyógyítók. Ráadásul a levendula szaga annyira taszítja, hogy tuti nem nyalogatná :)
Én mindig aloe verával kentem be neki a sebeket.
igazi aloe növénynek letörtem a leveléből egy darabot, és a kifolyó lé/zselét kentem rá.
pár nap után kezdett gyógyulni. és ha esetleg lenyalja attól nem lesz baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!