Amnéziás, vagy túlterhelt ez az állatorvos?
Három hét alatt négyszer vittem a macskámat ugyanahhoz az állatorvoshoz, ugyanazzal a problémával, és:
- egyik alkalommal sem emlékezett a macska nevére (Blöki)
- az enyémre se,
- minden alkalommal tőlem kérdezte meg, hogy szerintem javult-e a sebe (vagyis fogalma sem volt arról, milyen állapotban látta utoljára),
- a gépétől távol fogalma sem volt, hogy megjött-e a labor lelete,
- négyből négyszer kérdezte meg, mit eszik a macska (nyershúst), és
- négyből négyszer magyarázta el részletesen az allergia diagnosztika menetét
Gondolom, ez a nagyfokú feledékenység (vagy az odafigyelés hiánya?) nem túl általános az állaorvosoknál a faterjánál pl. egyszer voltam a macskával, és napokra rá még emlékezett Blökire, a cicagyerekre.
Ti mit tapasztaltatok? Ha tönnször mentetek pár napon belül rendelésre, emlékezett még a macskátokra, és a problémájára a nem ismerős állatorvos?
Valószínű sok páciense van és az állatorvosi lét csak a munkája, de nem elhivatott.
Nekem a legjobb sztorim az volt, amikor egyszer egy augusztusi alkalommal beugrottam az állatorvoshoz exspotért és kértem, jöjjön el beoltani a kutyákat. Mondta, hogy szeptember ixedikén fog jönni. Nem jött. Következő év azon a napon jött. Na az nekem amolyan szlengesen-maiasan lol volt.
Én mikor megkaptam az első kiscicámat, elvittem beoltatni, aztán egy hónap múlva vittem vissza megint oltásra, és emlékezett a cicára. Sőt egyszer felhívtuk az állatorvost, mert baja volt a cicának, elmondtuk mi a probléma. Aztán egy héttel később megint hívtuk, és emlékezett a megint csak. Ő mondta el, hogy milyen problémával is hívtunk előtte.
Úgy, hogy nekem jó tapasztalom van ezzel az állatorvossal. Egyébként másoktól is ezt hallom vissza, hogy emlékezett a kisállatra és a problémára is. lehet, hogy a cica nevére éppen nem, de hát én sem tudnék annyi nevet megjegyezni.:)
Utolsó: látom sikerült kiragadnod egy töredékét annak, amit írtam, és terelve azon pörögni.
Nos, mint írtam, nem lenne olyan példátlan az se, hogy a nevekre emlékezzen, hiszen annak az állatorvosnak az idős, szintén állatorvos faterja életében egyszer látta a macskát (és csak egy rutin bolhairtást végzett rajta), mégis emlékezett rá.
A Blöki név tényleg tucatnév, de talán nem macskánál, ugye? Valóban: aki még ezt a macska nevet sem jegyzi meg, az semmit.
A leletre emlékezés sem lenne olyan példátlan az esedékességet követő napon. A rendelő forgalmát elnézve (többnyire senki a váróban) nem hiszem, hogy napi 1-2 leletnél többel lenne dolga.
Aztán meg: a páciens állapotára emlékezzen, mert ez kutya kötelessége! Hogyan tudja különben megmondani, hogy az addig alkalmazott kezelés helyes volt-e? Úgy, hogy egy laikustól kérdezgeti? Már elnézést: ha rövid az esze, készítsen feljegyzéseket!
De felmerül a kérdés: ha a rövidtávú memóriája ilyen gyenge, a hosszútávú azért rendben van? Emlékezik még az egyetemen tanultakra? Beépülnek a memóriájába a gyakorlatban szerzett tapasztalatok? Ha ennyi figyelmet fordít a praxisának az alapját képező páciensekre, a szakmája, és a szakmai továbbképzés egyáltalán érdekli?
Ha pedig ilyen elfoglalt szegény, nem jutna több ideje a páciensekre, ha merő feledékenységből nem tartana negyedórás kiselőadást minden alkalommal ugyanúgy, ugyanabból a témakörből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!