Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Amnéziás, vagy túlterhelt ez...

Amnéziás, vagy túlterhelt ez az állatorvos?

Figyelt kérdés

Három hét alatt négyszer vittem a macskámat ugyanahhoz az állatorvoshoz, ugyanazzal a problémával, és:

- egyik alkalommal sem emlékezett a macska nevére (Blöki)

- az enyémre se,

- minden alkalommal tőlem kérdezte meg, hogy szerintem javult-e a sebe (vagyis fogalma sem volt arról, milyen állapotban látta utoljára),

- a gépétől távol fogalma sem volt, hogy megjött-e a labor lelete,

- négyből négyszer kérdezte meg, mit eszik a macska (nyershúst), és

- négyből négyszer magyarázta el részletesen az allergia diagnosztika menetét

Gondolom, ez a nagyfokú feledékenység (vagy az odafigyelés hiánya?) nem túl általános az állaorvosoknál a faterjánál pl. egyszer voltam a macskával, és napokra rá még emlékezett Blökire, a cicagyerekre.

Ti mit tapasztaltatok? Ha tönnször mentetek pár napon belül rendelésre, emlékezett még a macskátokra, és a problémájára a nem ismerős állatorvos?

2010. szept. 21. 22:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Az állatorvosoknak rövid az eszük, ez van!
2010. szept. 21. 22:16
 2/9 anonim ***** válasza:

Valószínű sok páciense van és az állatorvosi lét csak a munkája, de nem elhivatott.

Nekem a legjobb sztorim az volt, amikor egyszer egy augusztusi alkalommal beugrottam az állatorvoshoz exspotért és kértem, jöjjön el beoltani a kutyákat. Mondta, hogy szeptember ixedikén fog jönni. Nem jött. Következő év azon a napon jött. Na az nekem amolyan szlengesen-maiasan lol volt.

2010. szept. 21. 22:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a kutyámmal amikor először mentem az állatorvoshoz zárás elött estem be hozzá. Kiszakadt a hátsó lábán a köröm. Pénz nem volt nálam, és ezt közöltem is vele. Azt mondta nem baj csak a lábát lássuk el. Másnap mentem megint megnézte a sebet, meg vittem pénzt is, akkor meg azt mondta hogy majd legközelebb. De emlékezett rám. Innen indult egy nagyszerű barátság. Mivel nem fogadott el pénzt én mondtam neki, hogy akkor amiben tudok segítek. Így jól járt a doki is, meg a kutyám is. A szabad időmet mindig a rendelőben töltöttem, és a kutyám is mindig velem jött. :-)
2010. szept. 21. 23:11
 4/9 anonim ***** válasza:
Rám az onkológusom sem emlékezett, de profi kezelést kaptam, meggyógyított. Az állatorvosunk meg a névnapomra is küldött gratuláló e-mailt :)
2010. szept. 22. 10:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Én mikor megkaptam az első kiscicámat, elvittem beoltatni, aztán egy hónap múlva vittem vissza megint oltásra, és emlékezett a cicára. Sőt egyszer felhívtuk az állatorvost, mert baja volt a cicának, elmondtuk mi a probléma. Aztán egy héttel később megint hívtuk, és emlékezett a megint csak. Ő mondta el, hogy milyen problémával is hívtunk előtte.

Úgy, hogy nekem jó tapasztalom van ezzel az állatorvossal. Egyébként másoktól is ezt hallom vissza, hogy emlékezett a kisállatra és a problémára is. lehet, hogy a cica nevére éppen nem, de hát én sem tudnék annyi nevet megjegyezni.:)

2010. szept. 22. 14:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Senkinek sem feneketlen űr az agya. Valószínűleg leterhelt, ezért nem jegyzi meg a cicádat.
2010. szept. 22. 18:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez az orvos nem a 9. kerben van véletlenül?
2010. szept. 23. 11:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Miért kellene fejből tudnia, hogy megjött-e a laboreredmény??? Ugye, ezt te sem gondoltad komolyan? Ált. egy praxisban több száz állat-beteg van! Szerinted hány Blöki (főleg kutya név) lehet egy kerületben (városban/faluban)? És neked az a fontos, hogy meggyógyítsa a macskádat, vagy tudja a becses nevedet?
2010. szept. 23. 16:14
 9/9 A kérdező kommentje:

Utolsó: látom sikerült kiragadnod egy töredékét annak, amit írtam, és terelve azon pörögni.

Nos, mint írtam, nem lenne olyan példátlan az se, hogy a nevekre emlékezzen, hiszen annak az állatorvosnak az idős, szintén állatorvos faterja életében egyszer látta a macskát (és csak egy rutin bolhairtást végzett rajta), mégis emlékezett rá.

A Blöki név tényleg tucatnév, de talán nem macskánál, ugye? Valóban: aki még ezt a macska nevet sem jegyzi meg, az semmit.

A leletre emlékezés sem lenne olyan példátlan az esedékességet követő napon. A rendelő forgalmát elnézve (többnyire senki a váróban) nem hiszem, hogy napi 1-2 leletnél többel lenne dolga.

Aztán meg: a páciens állapotára emlékezzen, mert ez kutya kötelessége! Hogyan tudja különben megmondani, hogy az addig alkalmazott kezelés helyes volt-e? Úgy, hogy egy laikustól kérdezgeti? Már elnézést: ha rövid az esze, készítsen feljegyzéseket!

De felmerül a kérdés: ha a rövidtávú memóriája ilyen gyenge, a hosszútávú azért rendben van? Emlékezik még az egyetemen tanultakra? Beépülnek a memóriájába a gyakorlatban szerzett tapasztalatok? Ha ennyi figyelmet fordít a praxisának az alapját képező páciensekre, a szakmája, és a szakmai továbbképzés egyáltalán érdekli?

Ha pedig ilyen elfoglalt szegény, nem jutna több ideje a páciensekre, ha merő feledékenységből nem tartana negyedórás kiselőadást minden alkalommal ugyanúgy, ugyanabból a témakörből?

2010. nov. 21. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!