Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Akik kiengedik a macskákat,...

Akik kiengedik a macskákat, végig tudják nézni hogy a rigó szülők szeme láttára megölik a fiókákat a cicájuk? Ha már nem mozog, mennek a következőért, mert nagyon jó játék.

Figyelt kérdés
2022. jún. 30. 14:05
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

17es,egy szóval sem írtam olyat hogy mérget meg csapdát rakok ki. Bár ha kinyírná vki a kóbor macskát, egy szava se lehetne a "gazdinak" mert telken kívül vadnak számít, de nem vagyok olyan.

Nem lehet a ragadozók élelem szerzését ehhez hasonlítani, nem is értem hogy jön ez ide. A házi macska sokszorosan túlszaporodott, amit már fajok is megszenvednek. Tekintve hogy nem élelem szerzés miatt ölnek, hanem szórakozásból is.

Igen, sajnos invazív faj lett a házimacska (nem a vadmacska).

Mint annyi más házi állatot, a macskát is lehet házon belül tartani, jobb élete lesz, mint a kocsikerekek között, ezt a gazdik sajnálatos módon "belekalkulálják". Jön a 2 napos sírás aztán jöhet a következő áldozat.

2022. júl. 6. 07:08
 22/24 A kérdező kommentje:

20as,vannak macskabiztos kerítések, ezzel tisztában is vannak a macskatartók, csak sokkal olcsóbb ajtót nyitni és szélnek ereszteni, mint bent foglalkozni vele és cserélgetni a kakisdobozt, ez igy van.

Tisztában kell lenned vele hogy ha átmegy más telkére, akkor vadnak számít. Amivel persze nincs baj mert vannak más vadállatok is, de ha kárt okoz más bútoraiban, homokozójában, kiskertjében, és a jobbérzésű emberek kirakott, féltve őrzött madárodujait játszásból kifosztja, akkor akkor ne csodálkozz ha csapdázzák.

A túlszaporodott macskák ellen már lassan esélyük sincs egy fészekaljat felnevelni.

2022. júl. 6. 07:16
 23/24 anonim ***** válasza:
17%
Hiába pontoztok le mindenkit aki ezt írja, a tömegesen tartott házimacska akkor se a természet része...
2022. júl. 6. 10:31
 24/24 A kérdező kommentje:
Én FELpontoztalak.
2022. júl. 6. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!