Ha a szomszédasszony folyamatosan tünteti el a macskáinkat mit tudunk tenni? Feljelenteni? Beszélni vele (bár nem vagyunk beszélőviszonyban)?
azért nem vagyunk beszélőviszonyban mert nem képes megérteni,h azavr minket,hogy a tyúkjai átjárnak hozzánk.
valószínűleg azért folytja meg őket mert egyszer 2xátmegy hozzá. de egy cicának nem tudom azt mondani,hogy ne... :S
utolsó na ne már hogy ezért is őt hibáztassad!
Ennyi erővel az is állatkínzásnak minősül ha nem engeded ki a macskát a házból.
Te sem tudsz ám jó ötletet mondani csak az észt osztod.
Második vagyok!
köszönöm kedves második. :)
és a többieknek is!
Nem hiszem el, tudva, hogy el lesz intézve kiengeded? :O
Legésszerűbb az lenne, ha megoldanád, hogy ne menjen olyan helyre, ahova nem kéne. Nem a szomszédot kell szindni első sorban, hanem neked kéne söpörgetni a házad táján, hogy vajon eleget tettél-e annak érdekében, hogy a macska ne menjen át. Macska biztos kerítés van pl.? Gondolom nincs. Igaza van annak, aki azt mondja, hogy te nem óvod meg a macskát. A macska egy két éves gyerek értelmi szintjén van, nem csodálkozni kell, meg a szomszédot hibáztatni, hanem a lehető legbiztonságosabb környezetet megteremteni neki, ha arról van szó akár azzal, hogy nem engeded ki. Persze, hogy jól el van kint, a két éves gyerekem is boldog lenne, ha kint rohangálhatna a kertben, úgy hogy tárva-nyitva a kapu, de nyilván nem engedem ki magában, mert nem fogja fel, milyen veszélyek leselkednek rá. Érted, ha kiengedem magában, és átsétál a szomszédba és szétszedi a kutya, nem a szomszéd lesz a hibás, nem a kutya, hanem én. Ez van ám a macskával is.
Ha neked ez a megoldás nem jön be, edd meg a tyúkjait. Bizonyítsa be, hogy te voltál. Ha te nem tudod bebizonyítani, hogy ő teszi el a macskáidat láb alól, szerinted ő tudja majd? Másik megoldás, mikor nincs nagy jövésmenés odamégy egy pasival, becsengetsz, te figyelsz ő meg üti, lehetőleg ne legyen sok nyoma és közöljétek vele hogy macskánként jár ennyi, szóval húzza meg magát, vagy hetente csináltahat új műfogsort.
Nem megfolyt, hanem megfojt.
Tégy próbát! Beszéld meg vele, hogy ő nem engedi át a tyúkjait, te meg bezárod a macskát. Egyébként kerítéshiba lehet, ha minden állat oda megy, ahova csak akar. Azt kell megoldani legelőször.
Valahogy sajnos muszáj bent tartanod a macsekot:(
De szerintem te is fözz nyugodtan pörköltett nem gáz megérdelmi...Ö se vigyázott a sajátjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!