Milyen tárgyak a cicád kedvenc játékai, ami nem bolti macskajáték eredetileg, hanem egyéb tárgy? Tudtok e olyan játékokat (vásárolható játék, tárgy, vagy játék, amit mi játszunk a cicával) ami segíti a kiscica értelmi fejlődését, azaz okosabb lesz?
összegyürt alufólia
ha az értelmi szintjét akarod fejleszteni, akkor érdemes trükkökre tanítani:
Itt-a-piros-hol-a-piros: Fogsz három kupakot, az egyik alá beteszel egy jutalomfalatot. Viszonylag könnyü rá megtanítani.
Karikán átugrás: Egyik kezedbe fogsz egy karikát, másikba jutalomfalatot. Elöször csak a földön 'átcsalod' a falattal a karikán, aztán picit magasabbra teszed a karikát...
Ilyesmikre meg lehet tanítani
Pacsi adást szó szerint 5 perc alatt megtanulta, tud adni öklöst, pacsit és high five-ot. Cserébe juti falit kap 😄 A lefekvés és hengeredést nem tudtam elmagyarázni neki, azt nem tudja. De felugrik bárhová ha mondom neki hogy hopp és mutatom hogy hova ugorjon, asztalra, szekrényre, ablakpárkányra...
Van ilyen etető torony is amiben szintek vannak és lyukon kell kipiszkálni belőle a kaját, ezzel tök jól el tudja foglalni magát ha egyedül is van és habzsolós cicáknak is jó. (Ha gondolod nekünk van egy alig használt ami eladó, írj ha érdekel!)
Kedvence még a sima botra kötött pompon vagy cipőfűző, ez minden bolti jatékkal szemben nyerő. Illetve a konyhában szoktam neki adni jégkockát, azt pofozgatja a padlón, reggel szokta kérni míg csinálom a reggelit 😄
A beszélgetést alá tudom támasztani, nem tudom, mennyire fajtafüggő, egyszer régen volt egy házi-sziámi keverék macsunk, amikor beszéltünk hozzá, különféle hangjelekkel reagált, többnyire rövid "nye...nye...mik....nyik...." szótagokkal, értelmes macskaszemekkel, sokszor a teste és farkincája mozdult hozzá, ingott, kvázi gesztikulált is, közben tartotta a szemkontaktust az emberrel!
Értette a hívószavainkat, és jött is simiért, vagy sétálni a kertbe.
Pedig sose tanítottuk semmire, ez mind spontán jött részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!