Jó ajándék lenne neki?
Szisztok! Ma altatták el a macskánkat, 13 éves volt, nagyon beteg volt.
Anyukámhoz állt a legközelebb, persze mind szerettük őt, de mivel apukám egész nap munkában van, bátyám meg én egyetemisták vagyunk más városban, anyukám volt vele egész nap, a cica is őt szerette a legjobban. Mindig vele aludt éjjel (rámászott, odabújt stb).
Anyukámnak június közepén lesz születésnapja, szerintetek jó ajándék lenne egy új cica? Anyukám nagyon szerette őt, imádta a jelenlétét. Otthonról dolgozott mindig odaült mellé az íróasztalhoz, volt neki ott egy kiságya, ott aludt mellette.
Félek attól, hogy anyukám nem fogja őt annyira (tudni) szeretni, mint a mostanit.
Tesómnak akarom felvetni az ötletet majd pár hét múlva, aztán meglepinek egy új cicát.
Nagyon rossz volt reggel nézni, ahogy anyu hozta haza az orvostól a macskánkat, majd elpakolta a dolgait (kiságyat, összeszedte a plédeket amiken szeretett feküdni, az etetőjét, itatóját ami évek óta ott állt.
Sosem volt előtte háziállatunk, ő egy kóbor cica volt akit befogadtunk/odaszokott a házhoz.
Anyukám tipikus cicás “anyuka” lett, imádta simogatni, filmet nézni vele stb stb.
Mondom, szerintem tetszene neki, ha lenne megint egy macskája, csak annyira szivéhez nőtt ez a macska, nem tudom mennyire jó ötlet őt “pótolni”.
Én személy szerint benne lennék, de anyukám a legfontosabb, hiszem ő lenne benne a legjobban.
Ha megkérdezném tudom, hogy azt fogja mondani “senki sem pótolja a mostanit”, szóval ez rajtunk áll..
Ne haragudj, de ez nagyon rossz ötlet. Normális helyen (menhely, tenyésztő) ki sem adják, ha előadod, hogy ajándékba kellene másnak, olyannak, aki jelen sincs.
Állatot egyrészt úgy veszünk/fogadunk örökbe, ha a család tagjainak (mármint nyilván akik vele egy háztartásban fognak élni, nem a huszadik unokatestvérnek) szimpatikus az adott példány. Nem cukiskodunk ilyen meglepikkel, mert ha rosszul sül el, akkor nem csak visszavisszük a boltba a blokkal, itt egy élőlényért kell felelősséget vállalni és akkor illik felkészülni ilyen eshetőségekre is. Másrészt ha anyukád töltené vele a legtöbb időt és neki lenne ajándék, nem gondolod, hogy elsősorban neki kéne kiválasztani a cicát? Lehet, aki neked eszméletlenül tetszik, az neki nem fog.
Egyébként tiniként én is akartam ilyet csinálni, mikor nagymamám kutyája meghalt. Szerencsére a szüleimnek helyén volt az esze és leállítottak, hogy ilyet nem csinálunk, tiszteletben kell tartani a mama gyászát, döntését. A kutyus 11 éve halt meg, nagyimnak azóta se lett másik, mert egyszerűen ő is úgy érzi, hogy nem fog tudni már úgy szeretni egyet sem, mint őt.
Én bízok a sorsban. Amikor a cicánk elpusztult, pár napra rá találtunk egy kiscicát. A szomszédunk utolsó kölyök macskája volt. Úgy volt hogy elviszik, de végül nálunk maradt. Nem voltak otthon és az anya cica nem ment oda a kicsiért reggel. Áthoztam, aztán picit megetettem, játszottam vele. Vissza tettem a helyére, de átmászott. Kiválasztott engem.
Anyukádat meg fogja találni a cicája. A lelke a következő macskában lesz. Nem az akit kicsin és cukin kapsz. Hanem aki önszántából odaszokik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!