Aggódalmaskodjak, vagy ez normális? (Kis cica eltünések)
Figyelt kérdés
Szép napot mindenkinek!
Nagy kérdésem lenne...
Adott egy anya cica, 4 kölyköt szült egy malac karámban (ahoz hasonló, kis falusi udvarban), szinte egyből 1 kis cica eltünt. Majd rá pár napra a 2dik kis cica is. Itt már gyanakodtam hogy valaki, valami viszi el a cicákat... Mert az anya bő napig a maradékot etette a régi helyén. Aztán át költözött az anya egy másik karámba (tisztitjuk a karámokat mert nincs több malac). És most vettem észre hogy már csak 1 kis cica van. Annak már kinyilt a szeme is.
De félek hogy nem az anya cica viszi el a kicsiket, és szeretném tudni hogy aggódalmaskodhatok vagy ez normális?
Eddig mindig ivartalanított cicám volt és azzal is anyuék foglalkoztak kis koromban, ezért tanácstalan vagyok.
A macskáknak szokás költöztetni a kölykeiket, bár ekkora kihagyásról nem hallottam. És a kandúrok hajlamosak elölni a kismacskákat, hogy újra tüzeljen a nőstény.
2022. máj. 9. 09:05
2/5 anonim válasza:
Barmi elviheti a kolykoket, róka, nyest, ragadozo madar, egy masik macska... ez a termeszetes szelekcio.
2022. máj. 9. 09:17
3/5 anonim válasza:
Az is lehet hogy az anyja rejtegeti valahol, úgy eltudják őket dugni, ahol biztonságban érzik magukat. Lehet surun járkáltatok a karámban és ez zavarta őt , nem érezt biztonságban ott. Ha megvannak akkor majd ha már járnak rendesen előkerülnek, attól ő eteti őket. Egyébként nem hiszem hogy kandúr macska róka vagy nyest vitte el mert az egyben megfojtja mindegyiket ott.Nem úgy tűnne el hogy minden nap egy.
2022. máj. 9. 09:27
4/5 anonim válasza:
Ha kinyílik a szemük akkor viszont már a kandúr macska sem bántja, meg ha majd már tudnak járkálni
2022. máj. 9. 09:28
5/5 anonim válasza:
Az, hogy költözteti őket, teljesen normális. Ehhez elég az, ha túl sokat nézegettétek őket, máris nem érzi biztonságosnak a helyet, ezért elviszi őket máshova. Ha nem keresi a kicsiket, akkor tudja mi történt. Ha kandúr lett volna a tettes, vagy róka, nyest, akármi, akkor egy sem marad. Az anyamacska (és sok más állat is) hajlamos megenni a saját kölykét, ha az beteg, életképtelen, halott, vagy pedig az anya le van gyengülve. Ha nyilik a szeme a kicsinek, akkor már se az anya, se a kandúrok nem bántják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!