Macska keresésére tippek?
Tavasz ide vagy oda, így is úgy is elmehet. Ez nem jelenti, hogy nem is fog hazamenni. Nagy eséllyel a környéken van, ott kéne hívogatni este, hajnalban.
Viszont a macskákról érdemes tudni, hogy az adott territóriumukat ismerik csak, tehát ha ő csak a ház környékén járkál, akkor elég egy kutya/ember/autó, akitől megijed, lesprintel pár száz métert, és már nem tudja, hol van. Konkrétan képes elmenni a saját lakhelye/territóriumhatára mellett úgy, hogy nem ismeri fel, ha olyan szögből közelít, ahonnan nem látta, és a szagokat nem érzi épp ott biztosan. Rengeteg macska így kavarodik el otthonról. Általában egy idő után addig járkálnak, míg megtalálják a "bejáratott" utat hazafelé, és hazamennek, de ez idő alatt ugyebár ott csámborognak kint, kitéve minden veszélynek.
Statisztikailag ennyi idő után elég nagy eséllyel még hazakerül, ha csak nem ütik el vagy nem szedi szét egy kutya, de ha nem akarod, hogy egyszer csak ne jöjjön haza, akkor nem kéne engedni elcsámborogni.
Köszönöm! Ez hasznos volt, ezt nem tudtam, hogy ha picit is elkeveredik már nem talál haza, illetve nem is gondoltam arra őt ismerve, hogy a környéken túl is keressem. Így majd teszek nagyobb köröket, illetve rakok ki plakátot (az legális, ugye?).
Valószínűleg kint nőtt fel, majd "bekoltozott" hozzánk. Sok macska járt be az udvarra, jöttek-mentek de ő itt maradt. Mindig szívesen jött be, de nagyon vágyott ki is, próbáltam sokáig alomra szoktatni, de amikor menni akart és nem engedtem kikelt magából, rombolt és csak akkor pisilt amikor már nem bírta tovább tartani és elkezdett kicsopogni belőle. Azt éreztem hogy kinzom ezzel. Kint a kertben olyan jól érzi magát és mióta ivartalanítva lett ha kint is van szinte mindig szem előtt van. Gyűlölöm, hogy kijárós, de próbáltam az ő érdekeit is nézni. Persze értem amit írsz, nem jobb ez se... Nagy dilemma volt ez nekem mindig. Ezzel nem azt mondom, hogy a benti macskák élete egy szenvedés, csak konkrétan az én cicammal való tapasztalatom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!