Kullancs van a macskámban. A csipesszel nem igazán boldogulok, esetleg van valami természetes módszer, bemenni valamivel?
Kullancsot leginkabb elve kene kiszedni, kulonben biztosan “elengedi” a fejet es annak nem kene benne maradnia. Embernel, allatnal is, tilos bekenni akarmivel is, mert akkor meghal.
Ha sima csipesszel nem megy, akkor vegyel ilyen kullancs kiszedot, hatha.
Kullancsot szemöldökcsipesszel is ki lehet szedni. Szépen a tövénél ráfogsz és azzal a lendülettel erősen szorítva a csipeszt kitéped belőle. Nem kell itt tekergetni meg finomkodni vele, mert csak beleköpi a nyálát a cicádba...
Ha beszakad a feje, az majd kiesik magától, bőre kilöki egy idő után. Kiszedés után sebfertőtlenítővel lekened és kész.
NEM SZABAD piszkálni, kenegetni meg dégelgetni a kullancsot, amint lehet kitépni a francba az állatból és agyontaposni, persze ésszel, mint írtam is.
Én simán kézzel szoktam kiszedni. Milyen csipesszel próbálkozol? Lehet venni külön kullancskiszedőt.
Egyébként nem baj, ha bentmarad a feje. Pontosabban nem a feje marad bent, csak a szívókája, amit pár nap után kilök a szervezet. Annyi, hogy figyelni kell, mert begyulladhat.
#6 Összenyomhatod véletlen ha kézzel csinálod, megint csak beköpi a nyálát akkor. Régebben én is próbáltam úgy, de jobb a csipesz. Azért az csak van otthon, ha nincs, nem sokból tart venni a százasban egyet...
Nyilván a kérdező - meg sokan mások is - már csak akkor vette észre mikor megszívta magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!