Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskámnak jó a máj?

Macskámnak jó a máj?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat h a máj sütve dugító nyersen meg hashajtó hatású.Illetve olvastam a mit egyen a macskám című könyvben. Nagyon sovány a cicám, és ezért gondoltam hogy adnék neki minden nap egy kis sült májat. Vagy van más ötlet a felhízlalására?
2010. szept. 15. 15:09
 1/9 anonim ***** válasza:
szerintem jó a macskának a máj! ^^ csak törpöt ne adjál neki. http://www.youtube.com/watch?v=dk-ljpe7YeE
2010. szept. 15. 15:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy férges?
2010. szept. 15. 15:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem 4x féreghajta eddig és még csak 4 hónapos :)
2010. szept. 15. 15:20
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekünk sok cicánk volt, kiállításra jártunk velük. Mindig nyers húst esznek - csirkehús, marhahús. A májat is nyersen kapták, nagyon szeretik. Arra vigyázz, hogy nyers sertéshúst nem szabad neki adni, mert abba belehalhat.
2010. szept. 15. 15:43
 5/9 A kérdező kommentje:
És a nyerc csirkehústól szépek voltak? Amúgy milyen fajtával jártál kiállításra?:D
2010. szept. 15. 16:16
 6/9 anonim ***** válasza:
A csirkét sem nagyon ajánlott nyersen adni a cicának,disznóhúst meg sehogyan sem,a májat lehet nyersen,a többit meg inkább főzve mint sütve.
2010. szept. 15. 23:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Disznómájat sem szabad, semmilyen formában!! Én egyszer adtam nekik főzve, azt hittem mindenféle májat szabad, szerencsére csak egy evett belőle, de vele két hétig naponta jártunk a kórházba. Azt hittem bele is hal.:(
2010. szept. 16. 00:31
 8/9 anonim ***** válasza:

A főtt/sült ételek már semmilyen a macska számára fontos vitamint nem tartalmaznak, csak fehérjét. Ezért főzve, sütve semmit se adj, esetleg csak keveset, hogy ne borítsd fel nagyon a tápanyag egyensúlyt.

Nyersen is csak keveset adj (<1/5 rész), ugyanezen okból: a szív, és a máj koncentrált vitamin források, ráadásul olyan vitaminokat tartalmaznak, amiknek a túladagolása pont ugyanolyan káros, mint a hiánya.

2010. szept. 16. 08:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Perzsa cicáink voltak, és gyönyörűek. Mi a csirkenyakat darálva adtuk nekik, időként adtunk hozzá egy kis csirkemájat és marhahúst.

A cicák ragadozó állatok, ezért kell nekik a hús nyersen. Mikor megfogják az egeret, nem kérik, hogy főzd meg, mert azt is megeszik nyersen. Már amelyik!!!

2010. szept. 16. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!