Hányszor adsz enni az egy év alatti cicádnak egy nap, és melyik száraz vagy nedves tápok váltak be?
1x
Olyat eszik amitépp veszek. Nincs válogatás
1x egy nagyobb adagot amihez idonkent visszajar + szokott neki kiteve szaraz is lenni
szarazbol a DM-es
nedvesbol a Lidl-s vagy a DM-es ami eddig a legjobb volt
Szia! Nekem egy brit hosszúszőrű kiscicám van, royal canint kap. A royal canin kitten nedves tápjából reggel-este egy fél adagot kap (így egy nap 1zacskó), és mindennap cserélgetjük az ízeket (mindig megrendelünk 4dobozzal 4külön ízt, így kb 2hónapra elég) ezen kívül a súlyához mértem kimérünk mellé száraz tápot. A royal canin kitten száraz tápjából például az egy zacskó nedves mellé kap 48g-ot. A zacskón megtudod nézni hány gramot kell neki adnod a súlya alapján:). De csak minden második nap kap ebből ennyit, ugyanis a kimaradt napokon josera kitten száraz tápot kap ugyanígy kimérve, nálunk 35g-ot. Remélem ez érthető volt, de azért ha mégse így néz ki két nap, mert utána ismétlődik.
1.nap: Reggel: fél csomag Royal Canin kitten nedves táp (akármilyen ízben)
Este: ugyanez a megbontott zacskó fele, mellé 48g Royal Canin kitten száraztáp.
2.nap Reggel: fél csonag Royal Canin kitten nedves táp (egy másik ízben mint tegnap)
Este: a zacskó másik fele, mellé Josera kitten száraztáp 35g
Ezután ismétlődik:) emellé persze szokott kapni például vitamin tablettákat, jutalomfalatot, pasztát ha kedveskedni akarunk nap közben, de azt nem számítanám annyira az etetésbe bele, az "választható" úgymond :D
Nekem mindent megeszik a cicus, tökéletes súlyban van, egészséges, a szőre is szép.
Remélem tudtam segíteni
Real Nature Wilderness.
A nedveset 3-4 adagra bontva, a száraz kint az egész napi adagja, nem falja fel egyszerre.
Maine Coon kandúrka, általában 3x, ebből kettő száraz reggel és este,
egy pedig délután nedves. Royal Canin kölyök fajtatápot kap egyelőre (rettentő válogatós, ezt volt hajlandó elfogadni kb 6-7 féle kipróbált közül csak), nedvesből pedig Animonda Carny Kitten konzerv.
En nem pontoztam senkit es most ezert a valaszert engem is tuti lepontoznak...:D
De a tippem az, hogy se a royal, se a dm, lidl-bol kaphato tapok nem tul jo minoseguek, ezert van a pontozas.
Legalabbis ha elolvasod az osszetevoket, nincs tul sok hus bennuk, ami nem tul jo egy macskanak, hiszen husevo allat. Magas hustartalomra kell torekedni.
A royalnak egyedul a gyogytapjai jok, de a simak nem, cserebe rohadt draga is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!