Jó etetés ez így a kiscicáimnak?
Reggel és este kapnak egy tálba (Smilla Kitten) konzervet rizzsel + egy másik tálba (Smilla) cicatejet + egy másik tálba párizsit kockázok és mikor végeztek kapnak 1-1 ujjnyi (Smilla Kitten) multivitamin pasztát.
Amit nem esznek meg, azt 2 óra múlva kidobom és teszek ki nekik egy kistál (Smilla Kitten) száraztápot napközbenre meg éjjelre.
Én úgy etetem a cicákat, hogy naponta háromszor kapnak kevés nedveset, és egész nap kint van előttük a száraztáp és a víz.
Néha kapnak nyers csirkét, zúzát, csirkemájat, halat, natúrjoghurtot. Nincs nálunk se macskatej, se vitaminpaszta (szőroldó igen), se felvágott, se virsli, és sose kellett még orvoshoz vinnem őket a kajálás miatt. Szép a szőrük, izmosak, elevenek.
Nem állítom, hogy így kell. Én így szoktam.
11# Előbukkant a notórius száraztápos, igen, ezek ilyenek, az állatorvosi álláspontot szajkózzák, akikről meg tudjuk, hogy nem is értenek hozzá.
A macska annyit iszik amennyit kíván, ha száraztáppal eteted akkor többet iszik, ha nedvessel akkor keveset. Mert a nedves táp 70%-a víz, tehát a macskának kevesebb lesz az igénye a vízre. A napi vízfogyasztás ugyanaz, csak nem mindegy bizony a szervezetüknek hosszútávon, hogy ez a napi folyadékmennyiség az a nedves tápból van, vagy friss ivóvíz. Nagyon nem mindegy!
Józan paraszti ész is elég lenne ezt átlátni, de ha az nincs se lenne gond, mert ott az állatorvos és az ő egyöntetű álláspontjuk.
Notóriusnak van igaza, nekünk is ezt mondta az állatorvos, de csak felnőtt kortól.
Gyerekként még adjak neki konzervhúst.
Én meg felturbóztam, az érdekelt, meddig mehetek el.
A cicatej amúgy tényleg csak nasi, mert a kajálás előtt 50ml-t osztok szét a kettőnek. Még csak 6 hetesek(mielőtt ebbe is belekötnétek, egy hete találtam őket), hiányzik nekik, tej után jobban esznek, megnyugszanak tőle.
Abban igazat adok, a párizsi nem volt jó ötlet, azzal tényleg csak elkapatom őket. A rizst meg azért adtam, mert a tápban is van, meg mert úgy tűnt logikusnak, én is eszek a húshoz, mittudomén, jó, ez is hülyeség volt, na.
De a lényeg, reggel-este még lakójának jól konzervvel, pici tej csak nasi, vitaminpaszta a biztonság kedvéért, meg mert picik nagyon, száraztáp meg korlátlanul.
Azóta amúgy találtam jobb tápot nekik: Applaws Kitten 80% csirkehússal!
Konzervből meg Leonardo Kitten baromfihússal, marhahússal és egész tojással + baromfihússal és 25% májjal!
Cicatej továbbra is maradni fog, 3-4 hónapos korig, a korai elválasztás miatt! Ha anyukájuk lenne, az is adna nekik tejet ennyi idős korukig!
Na! Köszönöm mindenkinek a válaszokat és elnézést kérek azoktól, akikkel bunkó voltam!
"Amit nem esznek meg, azt 2 óra múlva kidobom".
Hogy mi? Te fogod és kidobod a kaját a kukába?
Ilyen kicsinek persze, nedveset, zacskó, konzerv amit jónak látsz. A szárazra átszoktatás, amíg nincs foguk addig természetesen nem lehet csak azt adni, utána is csak fokozatosan én se gondoltam olyat, hogy ennyire kicsinek odaveted a szárazat oszt heló:). Van kitten száraz, egész pici, puhább szemek, de úgy látom képben vagy a kaják terén.
Nagyon cukik lehetnek, sok örömet bennük!:D
A rizs, tej, párizsi, konzerv is mind egészségtelen.
Gabonamentes tápok a prémiumok, te meg direkt tömöd beléjük a rizst?? Nem kell nekik gabona, a legtöbbjük nem is bírja.
A párizsit már leírták, embernek is egészsêtelen, macskának tú fűszeres, szr.
Macskatej felesleges, de ha akarod, add. Víz legyen mellette.
A smilla az a táp, amit már tápnak nevezek, nem legrosszabb, de kb a jóból a legolcsóbb.
Az anyamacska teje nem egyenlő a bolti macskatejjel, ne röhögtess már, kérdező. Nincs szükségük rá kiskorban sem. Ha mê szopiznánaky akkor macska tápszert fgyél nekik, az való kicsiknek.
A macskatejetaAdhatod, ha ennyire tetszik a kiscica tejet lefetyel toposz, de hagyjuk már az érvelést, hogy fontos. Nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!