Mit tegyek a cicáimmal? Milyen tápot vegyek nekik?
Két cicám van. Az egyik nagy és sovány, a másik pici és kerekded. Hiába veszek nekik akármilyen szuperprémium tápot(Purizon, Applaws, Orijen, Acana, RNW, Brit Care, Wild Freedom, TotW, ÖSSZES variációt kipróbáltam ezekből), egyiknek sem jó, mert a pici hízik tőlük nagyon, a nagy meg utálja mindet. Az egyetlen táp, ami jó nekik, az a Purina One. Nincs hányás, hasmenés, a pici normál súlyt tart és a nagy is megerősödött tőle ÉS mindkettő imádja. Tudom, hogy sz@r, kétségbeesésemben vettem nekik, de mégis bevált. Mit tegyek? Szeretném nekik a legjobbat adni. Maradjak ennél, vagy erőltessem tovább a jobbakat? Őszintén szólva, teljesen belefáradtam és megnyugtató, hogy ez végre bevált, de emelett aggódok, hogy nem elég teljesértékű, vagy valami bajuk lesz tőle.
Utcacicák voltak.
Biztosan szét leszek pontozva, de akkor is az a véleményem, hogy ne haragudjunk, de az ilyen Orijen meg Acana árszintű táp már abszolút csak parasztvakítás. De az Applaws, Purizon sem olyan istentelenül tökéletes, mint amilyennek itt a gyíkon beállítják. A Brit meg kifejezetten gagyi ebben az árkategóriában, kb mint a Royal Canin. Nem, nem a teszkó gazdaságos szint egyik sem, de baromira nem érnek olyan horror összegeket, amennyikbe kerülnek.
Szinte mindet kipróbáltam egyébként én is, volt, amelyiket 1-2 hónapig ették, aztán semmi, volt, amelyiket meg se kóstolták.
Ellenben a Concept for Life száraz bevált. Nedvesnél konzervből fressnapf-os Premiere és Animonda Carny szokott menni, nagyobb kiszerelésben nem kerülnek sokba, illetve (nyilván ezért is állatkínzónak leszek titulálva) “desszertként”, heti egy-egy alkalommal szoktak kapni Whiskast, Shebát is, mert szeretik. Én is megengedem magamnak a mekit, csokit, mert szeretek nassolni, csak nyilván ismerni kell a mértéket. Ez a macskákra is igaz, ha csak rossz minőségűt eszik, baja lehet, de azért az már óriási túlzás, amilyen hisztit itt néha levernek, hogy ha egy Whiskast is megevett valaha a macska, már tuti vesebeteg lesz, te meg szar gazda vagy, el kéne venni tőled.
11, Ennél a kérdésnél speciel senki nem szedte szét a kérdezőt a gagyitáp miatt. :D Egyébként ha már összehasonlítunk, a Concept meg a Premiere mérföldekkel jobb, mint a Purina One, speciel én a Premiere-nél ár-érték arányban jobb tápot még nem láttam, ha vásárolnánk még a Fresiben, tutira azt kapnák a macskáink, nem a Purizont.
De azért lássuk be, élesek a szakadékok. A whiskas, purina, szupermarketesek és a concept/premiere szintű középkategóriás tápok között legalább akkora minőségi ugrás van, mint a concept meg az acana között...
Szerinted miért ajánlottam neki a CFL-ot? Értelemszerűen azért, mert jó/jobb.
Ellenben továbbra is fenntartom a véleményem a szuperpuccos tápokról, hogy parasztvakítások, nem tudnak annyival többet, amennyivel drágábbak.
Az “itt” meg nem ezt az egyetlen kérdést jelenti...Csemegézz a kategóriában, milyen elborult agyú kommentek vannak. Csodálom, hogy itt még nem jelentek meg, remélem, nem is fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!