Van valami tippetek, hogyan kellene etetnem a cicáimat?
Sehogy sem jó, mindig valami baj van a módszerrel. Már annyit agyaltam, próbálkoztam.
A nagycica a száraz tápot szereti. A kicsi a konzervet. A nagycica a száraztól hányik, hiába adom a szőroldót nyomatom, mégis egy kupac, tömött valami jön ki belőle mindig, szőr és táp egybegyúrva elég szárazan, pedig iszik sokat. Nem mindig, de 3-ből 2* hányik. A konzervtől hasmenése van. Ha a szárazat és a konzervet keverve, együtt vagy egy órán belül adom, attól megint csak hányik, a hasa is fáj.
A picinek is a konzervtől hasmenése van és keverve ő is kidobja vissza. De a pici nagyon hízékony, a száraz tápban annyi a kalória, hogy a napi adagjától egész nap sír és lop, mert éhes, konzervből nagyobb mennyiséget lehet neki adni, jobban eltelíti.
A rizst utálják, akárhogy keverem bele a konzervbe, hogy ne hajtsa meg őket, nem eszik meg.
Próbáltam, hogy reggel-este vagy csak délben adok nekik konzervet és máskor meg tápot, de valami akkor sem volt jó. Vagy a nagycica nem ettem meg, vagyis a végeredmény ugyanaz, hogy csak tápot eszik, vagy a picinek volt kevés és mellé nem sok tápot kaphat, megint ugyanaz.
Nem tudom már mit kéne tennem.
Szőroldó pasztát 3x kapnak egy nap. A nagycica még ilyen probiotikus, emésztést segítő, rostos fűpasztát is kap. Lehet, hogy azt is napi 3* kéne adni a malátás mellé mindkettőnek?
És ha így tennék, akkor amellett milyen étrendet tartsak?

Többfélét kaptak már.
Brit Care, Real Nature Wilderness, Purina One, Purizon, Eminent, Applaws, Visán Optimanova.
Most még arra gondoltam, hogy light tápot veszek a picinek, de a nagynak nincs ötletem.

Voltak orvosnál. A kedvük jó, sokat játszanak, aktívak. Talált cicák, 4 hetesek voltak, emiatt lehetnek emésztési problémáik az orvos szerint.
A bárányos kajákat utálják meg a halasat is. A nyúl hús is hypoallergén? Mert a visánnak van.
Eddig csirke, pulyka, marha húsos kajákat kaptak.

Jaj, az elég szerencsétlen hogy pont a bárányt nem szeretik, a hal gyakori allergén, azt ne bánd. Elvileg a nyúl is mehet, igen. A Brit care-nek is van hypoallergén sensitive tápja kizárólag nyúlhússal, monoproteines. A kacsával is lehet próbálkozni esetleg.
Arra figyelj, hogy a tápváltás fokozatosan történjen, első nap 90% a megszokottból, 10% az újból, aztán 80-20 másnap, és így tovább, majd kéthetes folyamat amíg teljes egészében az újat kaphatja. Egyéb esetben maga a hirtelen tápváltás is hasmenést és/vagy hányást okozhat, pedig attól még lehet hogy tök jó lenne a táp.
A dokin meg vagyok lepődve, természetesen igaza van hogy nem a legjobb, ha egy pici cica le van választva az anyjáról, de ettől még ki kell vizsgálni a tüneteket később és javasolni a gazdinak tápot vagy gyógyszert, amivel javul a helyzet. Nem normális és fenntartható, hogy hánynak és hasmenésük van. Remélem valahogy megoldódik a dolog :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!