Megúszható a macskatartás karmolások nélkül? Ha igen, hogyan?
Játék közben óhatatlanul beléd fog kapni, engem már karmolt meg úgy, hogy hajnali 2-3 fele elkezdett fel alá rohangálni és párszor átvágtatott rajtam. Szóval tuti nem fogod megúszni, de nyilván ezek nem szándékos dolgok.
Ha direkt karmol annak oka van
Engem csak akkor karmol meg, ha olyan dolgot csinalok vele,amit nem szeret (pl probalom levagni a kormet, vagy megfurdetem, ha belemaszik valamibe, amibe nem kene es mashogy nem jon le :D).
Szoval meg is uszhato, meg nem is, mert ha nem “basztatod” akkor nem karmol meg, de ha muszaj valamit megcsinalnod es ez nem tetszik neki, akkor ez van. Egyebkent mitol felsz? Tulelheto a karmolas es nem fogsz semmit elkapni tole, foleg, ha egy egeszseges, oltott macskarol beszelunk.
Ki kell alakítani a bizalmat. Vannak temperamentusoabb macsekok, akik erősebben éreztetik veled, hogy "húzz a francba", de ha alapvetően egy nyugodt közeget teremtesz neki(k), akkor a cica is sokkal nyugisabb lesz. Ha csapkodsz, üvöltözöl vele, akkor ő is eképp reagál.
A mi macsekunk pl. csak egy finom harapással jelzi, hogy elég a simogatásból, sose karmolt meg. Max kiskorában játék közben
Lehetetlen. Azt nem fogod megúszni, hogy kiskorában játékból vagy véletlenül ne kapjon beléd, mert ilyenkor tanulja a saját határait, ez a fejlődésének a része.
De nem nagyon halt még bele ilyenbe senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!