Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Melyik a legnyugodtabb termész...

Melyik a legnyugodtabb természetű macskafajta a világon?

Figyelt kérdés
2022. jan. 3. 18:26
 1/8 anonim ***** válasza:
62%

A Brit Rövidszőrű macskák általában nagyon nyugodtak.

Nekünk is van egy kandúr britünk, ő is ilyen.

Reggel odajön megsimizzük, kap enni, alom takarítás és békén is hagy minket (ez kb. 15 perc)

Délután hazaérünk, takarítás közbe odajön egy kis simire, aztán késő délután 15 perc játék és este megint simi, kaja, alom (megint max. 15 perc) és ennyi.

45 perc/nap, ennyi időt azért rákell minden kisállatra fordítani.

2022. jan. 3. 18:44
 2/8 anonim válasza:
36%
Floppa.
2022. jan. 3. 19:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egyedfüggő teljesen. A kutyákkal ellentétben macskáknál a tenyésztésben kevésbé viselkedés, inkább küllem alapján szelektálták őket, így fajta alapján nem lehet megmondani.

Nekem sima házi macskáim vannak, egyik az nyugis, néha odajön simogatásért, játszani kell vele egy picit mindennap (max fél óra) és teljesen nyugodt, alszik egész nap. A másik az nagyon bújós, jön utánam mindenhova, folyton dorombol, de játszani nyilván vele is kell, mint minden macskával. Jelenleg ők bentiek. Lányok, egyik ivartalan, másik még picike.

Egyik ismerősömnek brit rövidszőrűje van, és jól bánnak vele, kicsi kora óta náluk van, mégis vad, nem szereti ha simogatják. Ha jó kedve van, akkor megsimogathatod, de ha rossz, akkor megharap (nem durván, de jelez vele). Ivartalan lány cica. Kinti-benti, inkább benti.

Ismerek kettő Maine coont (nem együtt vannak tartva), és ők relatív nyugodtak, kellő foglalkozás mellett. Viszont nekik a szőrükkel kell foglalkozni, amúgy is minden szőrös lesz, de ha vedlik, akkor napi szinten takaríthatsz utána. Egyébként mindkettő benti ivartalan kandúr.

Ezeket összevetve, meg minden eddigi tapasztalom, semmiben nem függ a fajtától a temperamentum, egyedtől függ elsősorban.

2022. jan. 3. 19:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ragdoll, brit rövidszőrű, sphynx. De ez nem ennyire egyszerű, a macska személyiségétől is függ, meg hogy milyen körülmények között nevelte az anyja, illetve hogy te hogyan bánsz vele, stb.
2022. jan. 3. 19:53
 5/8 anonim ***** válasza:
14%
Cirmoscicák
2022. jan. 3. 20:09
 6/8 anonim ***** válasza:
42%
#6 Hát, azok biztos nem :'D Legfeljebb ha valami cirmos mintás fajtamacskára gondolsz, akkor lehet, de a sima házi cirmoscica minden, csak nem nyugodt. :D
2022. jan. 3. 20:56
 7/8 anonim ***** válasza:
34%

Az enyém az. Kár volt lepontozni azért :(

6-os voltam.

2022. jan. 3. 21:11
 8/8 anonim ***** válasza:
60%
#8 Kivételek mindig vannak, de a nagy átlagra nem ez a jellemző. :D (7-es voltam. Nem én pontoztalak le.)
2022. jan. 3. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!