Hány éves koráig nő egy macska?
Figyelt kérdés
Kandúr cicám van, 2 éves lesz jövő év márciusában. Az utóbbi időben nagyon megnőtt. Egyfolytában éhes, kunyerálja a kaját, rengeteget eszik. Rengeteg tápot kell vennem, mindig csak enne. Akkora lett mint egy kisebb bárány. Meddig nőhet még egy macska? Már nem azért kérdem, mert nem szeretem a cicámat, de az már túlzás, hogy ilyen sokat eszik, nem? 4 és fél kilós!2021. dec. 18. 07:17
1/8 anonim 

válasza:

Szerintem most már csak széltében fog nőni.
2/8 anonim 

válasza:

A 4,5 kg egy kandúr cicánál nem nagy súj,tök átlagos ennyi idődsen. Két éves koráig simán nőhet. Lesz ő még nagyobb is. Főleg sújra. A mi kandúrunk 6 kg-ossan se számított extrém nagynak.
3/8 anonim 

válasza:

Most a hideg miatt is többet esznek, nekem is van egy olyan cicám, aki telente kigömbölyödik, aztán nyáron leadja. És mindegy neki, hogy konzerv, táp vagy nyers csirkehús, csak kaja legyen.
4/8 anonim 

válasza:

4,5? A miénk másfél évesen 7kg, pedig házi, nem valami Maine coon 😂😂
A teljes alkatuk amúgy kb 4 éves korra lesz “kész” mert addigra fejlődik ki a felnőttkori izomzatuk. Persze ez nem azt jelenti, hogy havonta fog egy kilót hízni meg 10 centit nőni, de azért lehet bőven változás. Egyébként normál súlya van a cicádnak teljesen, nem túl nagy. Télen egyébként is meghíznak többnyire, még a szobamacskák is.
5/8 anonim 

válasza:

4 már nincs olyan, hogy házi. Európai rövidszőrű! :)
6/8 anonim 

válasza:

Az én macskám is körülbelül 2 éves koráig nőtt. Ő nyáron 5 kiló körül van, télen pedig 7-8,ilyenkor nagyon széles. 😂
8/8 anonim 

válasza:

Két éves korukra befejeződik a csontosodás, tehát addig. Utána testesednek csak. (Én is amiatt kérdeztem a dokinkat, mert úgy láttam, mintha nőne, de valójában csak testesebb lett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!