Kakis a cica feneke: mit lehet kezdeni ezzel?
A cicám (kb. 4 éves) feneke mindig kakis marad WC-zése után. Hol jobban, hol kevésbé, de az esetek 95%-ban láthatóan koszos. Nem a szőrbe ragad bele, hanem a fenekére...
Rendszerint megfogom, és nedves törlővel megtörlöm neki, amit úgy ahogy hagy (van egy pici nyávogás de inkább színészet), majd kap jutifalatot, hogy kvázi ne büntetésnek élje meg.
Ami érdekes, hogy utána 15 percig tartó mosakodás veszi kezdetét, csak a feneke körül. Azaz, ha én kitörlöm neki, utána már van ingerenciája kitisztítani magának, de előtte sz.rosan eszébe sem jut.
Nem vagyok OCD-s, de amikor eldőlök az ágyon, Ő meg jön udvarolni, és odatartja a kakás fenekét azért az nem túl guszta.
Mit lehetne kezdeni vele? Jellemzően szárazat eszik, a nedvesre fintorog, akármilyen fajtát is kap...
A mi macskánk hosszú szőrű a kakit is lenyalja, ha olyan marad, zavarja, 3 éves.
Valami baja van, ha nem szilard a széklete. Ha le se nyalja, akkor pláne. Válts tápot!
Féregtelenítve van rendszeresen?
Nekem is ilyen gondom volt az egyik macskámmal. "pecsételt" is, ha akkor kakilt mikor nem voltunk itthon és nem tudtam neki kitörölni.
Probiotikum pasztát vettünk neki, 1 hétig szedte. Plusz féregtelenítő (nem volt semmi a kakijába, benti cica, nem eszik nyerset se).
Jobban lett, szilárdabb a kakija.
Ha ez se jön be, váltsál tápot.
Mi most Concept for life all cats tápot adunk nekik. Előtte magasabb hústartalmúakat kaptak (Applaws, Real Nature) , azoktól hígabb volt a kaka. Most olyan fehér a lyuka a kis pecsételőnek, mint még soha. 😂
Ha szétkenődik a kaka, akkor az emésztéssel van baj. Vagy nem megfelelő az eledel amit kap, vagy valamilyen betegség, élősködő miatt van.
A rendes kaka nem olyan mint mikor kinyomod a fogkrémet, hanem megtartja az alakját, olyan mintha gyöngysor lenne, tehát kisebb szekciókból áll. De nem is kőkemény persze. Neten találsz erről képeket.
Hosszú szőrű macskáknál fordul elő hogy a fenekén lévő szőr összekenődik, ezért ott rövidebbre szokták nyírni. Nagyon kövér vagy beteg cicáknál fordul elő hogy nem éri el a fenekét hogy tisztogassa magát. De nálad nem ez a helyzet ha jól sejtem.
Az rendben van hogy megtörlöd neki, az anya is ezt csinálja a kicsivel. Én azért felkeresnék ezzel egy állatorvost, legalább zárja ki az egészségügyi okokat.
Jo bukeja is lehet😊 En kibsznam mint macskat szrni:D
Szo szerint
Viccen kivul tenyleg qrva budos a szruk
Lehet orvossal kene ezt megbeszeld
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!