A macskám összeszedett bolhákat, de nem tudjuk kiírtani, mit tegyünk?
Figyelt kérdés
Van egy 5 éves macskám, és összeszedett rengeteg bolhát valahol. Mielőtt ilyen válaszokat kapnék: Nem kinti cica, hanem nyávog az ajtó előtt, elvégzi a dolgát és visszajön. Kb. 3 hónapja próbálkozunk különböző bolhaírtókkal de nem pusztulnak el már szinte hihetetlen módon. Milyen módszer válna be szerintetek, vagy tutibiztos bolhaírtó nevek?2021. dec. 14. 18:00
11/12 anonim válasza:
Nekem a foresto nyakörv bevált a cicán.
Illetve a cuccait lefújtam rovarirtóval, mindent átmostam, porszívóztam és fertőtlenítettem.
12/12 anonim válasza:
Nálunk úgy kezdődött, hogy tiszta csípés volt a lábam. Cicát bevizeztem, hogy belássak a bundája alá. Akkor meleg volt, így pórázon kivittem a teraszra és kézzel kiszedegettem belőle, amit találtam. Közben minden ágynemű huzatot, törülközőt, szőnyeget (amit tudtam) bedobtam mosásba. A csupasz ágyneműket és a többi szőnyeget átfújtam ecettel és kiraktam a napra. Ugyanez történt a cica cuccaival. Domestosos vízzel mindenhol felmostam.Kaptunk állatorvostól (nem vihettük be bolhásan a cicát érthető okokból) egy fürdetőt és egy fryprist cseppentőt. Azzal a szerrel lefürdettük (attól már másztak ki belőle a bolhák) és be is cseppentettük. Szerencsére 2-3 nap alatt megúsztuk. A ház fertőtlenítése és a cica kezelése a legfontosabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!