Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért harap, és hány folyamato...

Miért harap, és hány folyamatosan?

Figyelt kérdés
Van egy perzsa cicám, három éves. Amíg nem volt kiherélve, lusta vlt, és undok, nem szereti az emberek társaságát, ha olyan kedve van, odajön, de amúgy nem lehet kézbe venni, nem szereti.. Mióta kiherélték, sokkal aktívabb, szaladgál, állandóan játszik, mindennel, kupak, labda, amit talál..De mostanában rászokott arra, hogy ha durván játszik, harap, karmol állandóan, és mostmár ott tartunk, hogyha hozzá nyúlunk is, vagy csak megsimogatjuk, akkor is megharap, aztán persze játéknak kezeli, és mindenhova jön utánunk, ugrál a lábunkra.. Az etetés a másik.. Ha nem zselés kaját kap, hanem szárazat, akkor kihányja EGÉSZBEN, megrágatlan darabokban.. Miért lehet ez? Harapni tud álllandóan, de rágni nem? És miért lett ilyen? Amúgy három éves. köszi!
2010. szept. 6. 13:41
 1/6 anonim ***** válasza:

A harapással kapcsolatban tudok tanácsot adni: az enyém is csinálta, ha bedurvul, fájdalmas. Kicsit üss a szájára, inkább olyan koppantásfélét. Amikor először csináltuk, úgy meglepődött, hogy szinte látszott a pofiján :)))Hetekig finoman játszott, amikor újra durvult, újra koppintás.....

Egy kutyanevelő műsorban láttuk ezt, ott a tréner az őrjöngő kutyának két ujjal megbökte a nyakát, amitől úgy meglepődtek, hogy lenyugodtak, ezért próbáltuk meg. Lehet azt is, hogy egy összecsavart újsággal rácsapni, nem durván persze. Egy idő után elég megzörgetni a papírt....

A száraz kihányása lehet attól is, hogy nem tudja megrágni a keményet. A perzsák egész fejberendezése eltorzult a tenyésztés folyamán, negatív irányba. Kicsit nedvesíts meg neki, bár az enyém akkor nem eszi meg sajnos, pedig próbáltam már húslevessel is.

2010. szept. 6. 14:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Arról fogalmam sincs, hogy mitől lett vadóc. Az enyémmel pont az ellenkezőjét tapasztaltam.

Viszont a hányás nálunk is nagyon gyakori volt kajálás után, de én úgy vettem észre, hogy azért hányhatott, mert evés után mindig össze-vissza szaladgált és szerintem felfordult a gyomra.

Nálad nem lehet ez az oka?

2010. szept. 6. 16:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Fogprobléma kizárva?
2010. szept. 6. 16:45
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát lehet, hogy szaladgált, de mindig éjszaka szokott hányni, vagyis este megkapja a KICSI kajáját,és reggelre ott a tócsa.. Kap szőrgolyót, vagyis ami nem engedi hogy csomósodjon a gyomrában.. Éjszaka nem szokott szaladgálni..

Fogprobléma azért kizárva, mert most volt állatdokinál, amikor műtötték, és akkor leszedték a fogkövét, úgyh szerintem nem lehet..

2010. szept. 6. 17:11
 5/6 hell-ikon ***** válasza:

Nem eszik nagyon gyorsan? (erre utal az egészben kihányt táp, azért kérdem)

Nálunk ugyanis akkor szoktak kaja után hányni, ha szó szerint behazsboltákaz eléjük tett tápot. A habzsolás után pár perccel már szokott jönni a róka koma.

A viselkedés változására magyarázat lehet, hogy így ivartalanítás után felborult a hormon háztartása. Sajnos ez hónapokba is beletelhet mire normalizálódik valamelyest.

2010. szept. 7. 12:13
 6/6 A kérdező kommentje:

Majd megfigyelem, köszönöm. Egyébként a zselés kaját nagyon gyorsan bezabálja, a múltkor arra mentem ki, hogy a szomszéd vizslát morogja, amelyik el akarta venni tőle xddddddddddddddddddd :D:D:D:D

A hormonháztartással.. meg várok még:) Köszönöm!

2010. szept. 7. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!