A kismacskának lesz baja, ha felnőtt eledelt kap?
De helyeske lehet.
Nem tudom pontosan, hogy egy féléves cirmó mekkora lehet, de annó, mikor még nekünk is voltak ciceróink, akkor adtunk nekik felnőtt tápot mi is. Amíg kis pumuklik voltak, addig összenyomkodtuk nekik villával. Élvezettel zabálták, egészséges cicák lettek.
Mindig eszembe jutnak amúgy a dédimami padlásmacskái. Ők leginkább maradékot, főleg húslevest meg hétköznapról maradt ételeket kaptak, sokszor olyant, ami nem is volt már jó. Egereket is fogtak dögivel, kiscsirkéket. Meg persze a klasszikus tejbe áztatott kenyérdarabokat. És kút vagy tócsavizet ittak leginkább. És erős macskák voltak, jó kondiban, sokáig eléldegéltek. Volt egy nagyon veterán, olyan 13-15 év körül lehetett, mikor megismerkedtünk.
Szóval igen, ha erre gondolok, akkor én nem aggódom a kisállataimért. A bolti kaja jobb, mint a krumplis tészta meg a kisegér. 🤷🏻♀️
Erősek amúgy a cicerók, feldolgozzák a kicsik a nagyoknak valót is.
Az a gond a Royal tápot (sajátjaim közül egyik válogatós, így csak a Savour Exigentet eszi meg, ami válogatósaknak való), nem mindig rágja meg, pedig már 3 éves a cica. Más tápot megrág, ami nagyobb szemű.
A kiscica egyébként mindent enne kb, neki teljesen mindegy, bármit megenne, még a bundás kenyeret is (valószínűleg ilyeneket kaphatott szegény otthon, nyilván én nem tartom ilyeneken, de megette azt a 4-5 falatot belőle, amit kapott, és még várta volna, az enyémek megszagolják és otthagyják, semmi maradék ételt nem esznek meg).
A Royal tudom, hogy a nem a legjobb minőség, de sajnos ez az egy olyan táp volt, amit a cicám elfogad hosszútávon... És ez az amitől, nem szellent büdöseket és szép, puha, fényes a szőre, energikus.
A másik cicám meg csak a Purinát eszi meg... Pedig tényleg nem akadály, megveszek bármilyen tápot (nem vagyok milliomos, de tudom, hogy egy nagy zsákkal sokáig elég), de ha nem kell neki, nem hagyhatom, hogy éhen haljon ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!