Milyen macskajátékkal tudnak a macskák egymagukban is jól elszórakozni?

Csakis olyan játékkal szabad egyedül hagyni egy cicát, amit nem tud szétrágni, lenyelni, belegabalyodni stb. Így aztán a gombolyag, műegér, tollas pálca, alufólia galacsin, csak felügyelet melletti játékra való. A kérdező ezt szerencsére jól tudja!
Lehet kapni ilyen kis körkörös tornyot vagy kanyargós pályát amiben golyók mennek körbe és a cicák tudják gurítani. Ezt szokták szeretni. Van olyan labda amibe lehet tenni pár szem jutifalit, azzal is elgurigáznak elég sokáig. Mikor a cicám kicsi volt, reggel mindig játszottunk egy jó 15 percet hogy lefáradjon valamelyest, és mikor hazaértem akkor is játszottunk. A házban elrejtettem neki jutifalikat amiket napközben megkeresgélt pl a kaparófa tetején, ablakpárkányon stb. Igaz nem tartós játék de imádja a konyha padlón a jégkockát pofozgatni, egy darabig azzal is elvan.
Szerintem amúgy 2 cica remekül ellenne pl egy macska alagúttal vagy kilyuggatott kartondobozzal is. A lényeg hogy a környezet biztonságos legyen (ne legyenek leborítható, leeső tárgyak, vagy sok vezeték) és akkor ők elvannak egymással.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!