Mitől sántíthat a macskánk?
Előzmény: tulajdokképpen nincs. Bekéredzkedett, evett, majd szokás szerint aludt egy jót. Nem volt semmi jele a problémának. Viszont délután, amikor felkelt, már sántítva járt.
Nem tudom, van-e (lehet-e) összefüggés: Pár napja tüsszögött és váladékozott a szeme, azért elvittem szerdán állatorvoshoz. Kapott Floxabactint, amit még naponta adunk neki.
(Olyan mellékhatást, ami sántaságot okozna, nem találtam a weben, de lehet, hogy csak én nem vettem észre. (Amúgy a szeme szépen helyrejött, de picit még tüsszög.
Note: macskanátha ellen oltva van.))
A házban nem találtunk semmit, amibe esetleg beleléphetett volna, s megsérthette volna a talpát. Ráadásul, mintha a bal elsőn kívül a bal hátsó lábára is sántítana.
Egyébként 3 éves, jó egészségnek örvendő, nagyon kedves, hálás cica. Nagyon rossz így látni őt. Holnap viszem állatorvoshoz, de addig is, hátha van valakinek valami épkézláb tippje...
Előre is köszönöm!
#10 Igen, voltam így én is. Ezért gondolom (remélem), hogy csak ennyi. Holnap többet tudok majd. Reggel meglátom majd, hogy van és ha nincs változás, viszem a doktor bácsihoz. Most este kikéredzkedett.
Ilyenkor - ha kimegy este és kint akar maradni - itt alszik az ajtónk melletti / alatti hőszigetelt, vízálló, szalmával bélelt kis házikójában (a váza: 4 centi tömör fa elöl, hátul, oldalt, alul, felül). :)
Igen.
Pillanatnyilag van egy másik befogadott cicánk is, amelyik fiú. Mindketten ivartalanítottak. E másik cicának az a sztorija, hogy a szemben lakó szomszéd elhozott a gyerkőcöknek egy kiscicát a menhelyről, akiről azt mondták nekik, hogy gyerekbarát, de mint kiderült, nem mondtak igazat, mert szerencsétlen egy traumatizált állat volt.
Úgy rettegett, hogy csak nézett maga elé náluk és meg sem moccant. Még csak nem is evett. Majd az első adandó alkalommal megszökött tőlük és megjelent nálunk.
Mindezeket akkor még nem tudtam, csak jóval később derült ki az egész. Csak azt láttam, hogy van egy fekete - fehér kölyök cica, akivel a mi cicánk barátságosan bánik, de tőlünk rettegve rebben odébb, ha megjelenünk. Ez volt tél végén. Ott fagyoskodott lesoványodva, én meg nem tudtam nem adni neki enni.
Szépen szóltunk hozzá, etettük, így mostanra már nemcsak, hogy nem fél tőlünk, hanem egyfolytában simogattatja magát. És alig lehet kitenni a házból. Mindenesetre, van most már neki is odakint egy jól szigetelt kis házikója, kibélelve szalmával és szereti is.
Itt meg ketten őrködnek: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!