Spricceled a macskát vízzel, ha rosszat csinál?
Nem látom értelmét.
Egyrészt a cicak nem kutyák, nem idomíthatóak jól. Ez a természetükből fakad.
Ebből kifolyólag nem fogjak felfogni miért bantod őket vízzel miközben amúgy finom falatokat is adsz neki.
Nálunk jön meg, ahova akar.
A konyhapultról kb minden könnyen leverhető dolog eltűnt és kaja csinálas előtt letakarítjuk alaposan.
Fürdetjük a macskát, 3s fésülgetjük a felhalmozódó szennyeződés és hulló szór miatt.
Ha összeköti veled a spriccelést, akkor nem jól csinálod.
Alapvetően a módszernek az a lényege, hogy ne veled kösse össze a rossz élményt (=kerülöm a gazdit, mert bánt), hanem a cselekedettel (=kerülöm a kanapét, mert rossz dolog történik, ha odamegyek).
Én sokkal hatékonyabbnak tartom a helyettesítést.
Tehát ha valami olyat csinál, ami nekem nem tetszik, akkor egy olyan cselekvésre ösztönzöm (jó alapos babusgatással dicsérve, legyen pozitív élménye) ami egyrészt kizárja a helytelen viselkedést, másrészt mindkettőnknek jobb.
Felugrik az asztalra? Kialakítottam a közelben egy helyet neki egy feleslegessé vált bárszékből, ahova felülhet - lát mindent, de nincs útban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!