Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Féreghajtót hogyan kell adni...

Féreghajtót hogyan kell adni a cicának?

Figyelt kérdés
Vasárnap reggel kiszökött a házból a kandúrom. Este 7óra fele viszont visszajött és úgy láttam semmi baja nincs. Viszont feltűnt hogy egész éjjel vakarta a fülét és folyton nyávogott. Reggel el is vittem az orvoshoz ahol kiderült fülatkája van, kapott rá fültisztító cseppet és fülatka ellen is be kell neki csepegtetnem. A biztonság kedvéért kértem féreghajtót is. Nagyon bánom mert a kandúrom ivartalanított 1 éves és még sose adtam neki féreghajtót. 3 kiló így kapott 1 darabot. Szeretném kérdezni hogy hogyan adjam neki oda? Tegyem bele valami húsiba? És az egész tablettát odaadhatom? És kb ez meddig ad neki védelmet?
2021. nov. 15. 12:58
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Most már figyelni fogom és 3 havonta fog kapni féreghajtót
2021. nov. 15. 13:44
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden macskánál válik be az ételbe dugás, elképesztő szaglásuk van, ha észreveszik, utána még azt az ételt is el fogják utasítani, hiába volt kedvencük. Van, amelyik ha bedőlt a cselnek, és már későn veszi észre, akkor "csak" megjegyzi, aztán gyanakvó és óvatos lesz. Persze, bizonyára sok "benyalja" és annyi.

Ami biztos: van egy fogás (járomcsontnál), amitől kinyitja a száját, majd később nyel. Gyakorlat kell hozzá, ha ez szükséges, és ha valaki nem tudja, annak jobb állatorvoshoz fordulnia. Állatorvos csipesszel szokta beadni, de gyakorlatlanabbnak biztonságos, sérülésmentes a tablettabeadó eszköz.

Itt van videó, hogyan kell csinálni: https://www.youtube.com/watch?v=6tXqfxMJ8u0 Bár ez egy nagyon szelíd cica, de a doktornő azt is megmutatja, hogy ha harcias lenne, mit kéne tenni.

Több tíz éve, mikor először próbáltam, igen tartottam tőle. Tartósan kellett gyógyszert adni, de túl jó szimatú cica volt. Az állatorvos ajánlotta, hogy megmutatja, segít, hogy ne kelljen minden tablettánál hozzá vinni. Elsőre sikerült, ez megnyugtatott, tényleg kitátotta a száját, mint egy "gombnyomásra", biztosan működő mechanizmus.

(Tapasztalatom szerint a kutyák mohóbbak, azok mindig lenyelték; főként májkrémben kapták. Vagy csak feltétlen bizalmuk van a gazda iránt, míg a macskák azért megfontoltabbak tekintély ügyben.)

2021. nov. 15. 14:18
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Sonkába göngyölni és odaadni.
2021. nov. 15. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!