Lehet esetleg a macskáknak gyümölcsöt adni? Pl. narancsot, banánt vagy ilyeneket?
Baja nem lesz tőle, de a tiszta víz értékesebb (minden élőlénynek) mint a gyümölcslé. De ha mégis adsz neki, akkor tényleg ritkán, 100%-osat, amiben nincs mesterséges anyag se hozzáadott cukor, és mindenképp hígítsd egy kis vízzel.
De a macska ha nem csak száraz tápot kap, akkor kevesebb a vízigénye, de csak száraz tápos etetés mellett sincs akkora, mint mondjuk egy kutyának.
Arra figyelj, hogy mindig legyen friss a vize, akkor is ihat amikor ti alszol, csak amiért nem látod, azt hiszed hogy nem iszik.
en ugy vettem eszre, hogy folyovizbol jobban szeretnek inni. nyugodtan nyisd meg neki a csapot ha nagyon aggodsz :D viszont en itatokutat vettem nekik : ez eleg olcso, es "ingereli" oket az ivasra
Almát reszelve keverhetsz a kajájába.
Egyébként én úgy tudom, a sok időskori macska-veseelégtelenségnek köze van ahhoz, hogy a macskák képtelenek sok folyadék fogyasztására. A természetben az elejtett zsákmányból elég folyadékhoz jutnának. Gondolom ilyen szempontból az alutasakos szaftos macskatáp akkor is egészségesebb, ha az összetevők nem a legideálisabbak. Szerintem egy macska sosem fog annyit inni, amennyire szüksége volna a szervezetének száraz táp mellett, ezért megy tönkre a veséjük hosszú évek alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!