Cicások, hány alomtálcát raktok ki nekik?
Azoktól kérdezem, akiknek benti cicájuk van. Ismerem a hivatalos ajánlást a macskák és az almok száma közötti összefüggésről, de érdekelne, hogy a gyakorlatban ez kinél hogy működik. Láttam már olyat, ahol helyszűke miatt máshogy oldották meg, és nem tűnt úgy, hogy gond lett volna belőle.
Tehát: hány cicád van, és nekik hány almuk?
ahány macska, annyi alom
Nálunk valamiért egyikbe pisilnek, másikba kakilnak.
#6 felénk is ez a szokás, így nőttem fel, és mindig voltak cicáink, sosem volt belőle probléma... Viszont az elmúlt években a neten mindenhol azt sulykolják az emberekbe, hogy ócska gazdi az, aki nem tesz ki a cicák számánál eggyel több almot, "mert az a normális". Ezért is voltam kíváncsi, hogy tényleg szégyellnem kell-e magam emiatt, én vagyok-e nagyon maradi. De most megnyugtattatok. :)
Azért várom még a további véleményeket is szeretettel!
Ezt a hülyeséget, mégis minek rakjak ki egy macskának 2 almot? 😂😂 Hogy duplán takarítsak?
Egyébként mikor ketten voltak, kitettem kettőt, nehogy területi harcok legyenek, de ilyen szempontból felesleges volt, csak összekakálták mindkettőt mindketten. Maradt egy és többet pucoltam, nem volt belőle semmi gond. Nyilván ahol az egyik kisajátítja az egyiket és a másikat nem engedi bele, ott kell még egy, de a harmadikra nem látok épeszű magyarázatot. Ha két alommal működik, minek a harmadik, ha pedig a másodikba se engedi az egyik a másik cicát, akkor a harmadikba sem fogja (és ott akkor komoly dominancia problémák vannak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!