Valaki aki nevelt fel kiscicát? (olvasd végig lent és megérted, hogy miért kérdem)
Elmondták előttem hogy meddig ne piszkáld őket, így mégegyszer nem fogom.
De arra figyelmeztetnélek, amit senki nem mondott még, a macskák ahogy leírtad nem ember közelében vannak. A kiscicák 8-10 hetesen nem olyanok lesznek, mint amilyenre gondolsz. Vad lesz, félős, meg se tudod fogni, ugyanis nincs emberhez/kézhez szokva, elszalad és elbújik. Nem alap egy macskának hogy szelíd. Ahhoz az kell, hogy kicsi kora óta ismerje az embert.
Neveltem már újszülöttet is, mert a volt szomszédom gyakran dobta be a kicsiket a kertembe/kukámba szemét szállításkor.
Macskatejport vettem, azzal etettem őket pár óránként. Nedves ronggyal/papírral dörzsöltem a popójukat hogy pisiljenek, kakiljanak, szintén pár óránként.
Állatnak szánt cumisüveget lehet venni fressnapfban is.
Utolsó, de ha van anyja, kegyetlenség és értelme sem lenne erővel leválasztani és elvinni.
Amúgy nem igaz, hogy vadak és örökké vadak lesznek. Anyámnak volt macskája, ami 3 hónaposan hozott elő az anyja, ugyanolyan hízelgős volt első naptól kezdve... Én fogadtam be kóbor macskát, aki erdőn élt, emberek nélkül. A leghálásabb, legaranyosabb macskám volt, hallgatott a nevére, sosem karmolt, bármit megtehettem vele, szájában turkálni, gennyes sebet tisztítani, kullancsokat kiszedni. Fél nap volt összebarátkozni.
#15 nem mondtam hogy vadak is lesznek örökre, csak azt hogy eleinte ne számítson arra, amire egy családban nevelkedett cicánál lehet számítani.
Az meg egyáltalán nem általános, hogy egy macska amelyik soha nem találkozott emberrel úgy hizeleg mint aki ember mellett nevelkedett. Egy-egy kivételre alapozni nem lehet, vagy sok csalódás lesz a vége.
Le lehet választani 8 hetesen, igen. De 12 hetes kora előtt nem érdemes, mert addig szocializálódik a testvéreivel, anyjával. Rendes tenyésztő se adja oda 12 hét előtt.
Viszont a vad cicák között valóban sokkal kevesebb bújós, kedves van. Nem mondom, hogy nem lehet olyat találni, csak több a félős, elbújó, agresszív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!