Melyik a legjobb tasakos kaja cicáknak? Az én cicáim csak a Royal Canin szárazat ennék állandóan, a tasakost meg dobom ki. Sheba, Gourmet, Whiskas mindegy nekik.
"Sheba, Gourmet, Whiskas mindegy nekik."
Ezeket tényleg nem érdemes megvenni. Pl. Animonda Carny-val jobban jársz.
Mi van? A macska husevo allat, de nem ehet hust, mert vesebeteg lesz tole? Ezt a hulyeseget ugye te se gondolod komolyan? Milyen allatorvos volt ez? Nem lehet, hogy valamit nagyon felreertettel?
Gondolom az elozo macskadnak alapbol voltak veseproblemai, hajlamos volt ra, esetleg orokolte, o gondolom nem ehetett akarmit. Viszont nem ertem, annak a macskanak mi koze a jelenlegihez, ket kulonbozo allatrol van szo.
De egy egeszseges macskanak semmi baja nem lesz a magas hustartalmu tapoktol vagy a hustol. Arra kell figyelni, hogy igyon rendesen vizet, aztan ennyi.
A felsorolt márkákat legfeljebb hébe-hóba adnám, beteg macskának pedig sosem. Vannak speciális tápok vesebeteg cicáknak, de a magas hústartalmú is mehet.
Az én cicám is elég válogatós, az Animondát egyáltalán nem eszi meg. Select Gold tasakost szereti. A Real Nature Meat Menu különböző ízeit és az Almo Naturet.
6. Mit értettem félre?
A cicámnak nem volt más baja. Veseelégtelensége volt, ebbe halt bele. Idős cicák gyakori betegsége a vesebetegség.
Magas hústartalmú pont nem mehet vesebeteg cicáknak.
“A másik lényeges oka a takarmányváltásnak a klinikai és metabolikus zavarokat eredményező uraemia megelőzése, amely a fehérje bomlástermékeinek eredményeként jön létre. Tehát a táp fehérjemennyiségén is csökkenteni kell. “ [link]
Idős macskák veséjét a vizeletsavanyító táp is károsíthatja.
Vizeletsavanyító táp etetése középkorú vagy idős macskákkal. A fiatal felnőtt macskák leggyakoribb alsó húgyúti megbetegedését olykor magnézium-ammónium foszfát (struvit) kristályok kialakulása okozza. Ezt megelőzendő sok tápba vizeletsavanyító anyagot kevernek, mert a savas vizeletben ez a kristály feloldódik. Ilyen tápot nem javasolt a középkorú és az idős macskákkal etetni, mert hosszú távon károsak a vesére. Ráadásul ezek etetése kálium veszteséghez is vezet, aminek tartós hiánya szintén vesebetegségre hajlamosítja az idős állatokat.
Köszönöm a válaszokat, kipróbálom az ajánlott tápokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!