Miért harap a macskám ha közben meg dorombol és folyton körülöttem legyeskedik?
Nem írtad a nemét, gondolom lány macska. Mindig csinálja, vagy csak akkor, amikor "szerelmes"? Mert akkor hízelegne is, de valamiért nem tetszik neki valami, ezért harapdál is. Én macskám is csinálja néha
"De most már rácsapok ha nagyon bedurvul, de ő így szeret úgy néz ki xD"
Ez nem jó taktika, mert akkor ezzel azt jelzed neki, hogy lehet még jobban durvulni. A legjobb módszer: ha kezd durvulni, akkor látványosan vonulj el, vagy adj ki sziszegősebb hangokat a nemtetszésed jelzéseként. Amíg én is a hangosabb rászólást vagy seggreverést alkalmaztam, addig nekem is ez volt. Egyre durvábban játszott.
Igen, nőstény, és ivaros, de nem egy macskánk volt már és soha egy sem harapott, leszámítva 2db 4 éves mentett nőstényt akik szintén ivarosak voltak és meg volt ez a harapós szokásuk. Nekem nem tűnik úgy hogy játszana. Még szoktatom kézhez, van hogy csak ülök a földön, akkor jön és hízeleg, körbetáncol és próbál itt ott megharapni.
Azért aggaszt jobban. Adolog mert van nálunk kicsi gyerek aki lehet traumának élné meg ha beleharapna a macska, persze vigyázunk, nincsenek felügyelet nélkül, de elég sunyi ez a macska, még én sem veszem mindig észre mikor készül harapni.
"Nekem nem tűnik úgy hogy játszana. Még szoktatom kézhez, van hogy csak ülök a földön, akkor jön és hízeleg, körbetáncol és próbál itt ott megharapni."
HA finom harapdálás lenne, akkor az a mély szeretet jele
"Talán a legkevésbé egyértelmű szeretetjel a cicától a harapás: pedig ha a cica finoman megharapja a gazdit, az egy, a barátságot, a szeretetet kifejező dolog."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!