Szeretne lányom egy macskát, de az apja nem engedi. Mit csinálhatunk?
Most 15 éves a lányom, 1 év múlva szeretnénk a cicát. Az apjával már 10 éve elváltunk. Azóta minden második hétvégét nála tölt a gyerek. Az én párom belement, hogy legyen cicánk, de a volt férjem nem engedi. Nekik most fog megszületni a gyerekük december végén, amit meg a lányunk nem akart, eleve a feleségével sincs jóban, de megérti, hogy ez nem rá tartozik. Amíg együtt voltunk vettünk egy kiskutyát, őt sem vihette magával soha, nem is vigyázott rá az apja, hiába kértük meg rá (ezért az utóbbi 5 évben nem is tudtunk külföldre menni). A macskáról mindig undorral beszél, ami nagyon bántja a lányomat. Amióta megtudta, hogy cicát szeretne, az összes macskát bántja a lányom szeme láttára, hogy megmutassa mi lenne, ha hozzájuk vinné a kis kedvencét.
A lányom már nem akar elmenni hozzájuk, de ezért meg folyton lelkiismeret furdalást okoznak neki, úgy állítják be, hogy az egész az ő hibája.
Meg lehet győzni valamivel a volt férjem, hogy odavihessük kéthetente és nyáron 1 hétre a cicát?
Vagy arról, hogy ebbe igazán nincs beleszólása? Vagy, hogy akkor nem fog menni hozzájuk a lányom?
Bocs de ti se vagytok normalisak es valoszinuleg macskat se lattatok meg, ha ide-oda akarjatok koltoztetni rendszeresen.
Legyen macskatok akkor, ha be tudjatok vallalni es gondoskodni is tudtok rola, ha a lanyod nincs otthon, vagy ha epp megunja, mert 15 eves, tini, hamarosan lesz jobb dolga is annal, minthogy otthon uljon.
Ja es persze par ev es tovabbtanul, ha kolis lesz vagy albiba megy, akkor sem biztos, hogy tudja magaval vinni. A macska pedig 15-20 evig is el, igy kell gondolkozni.
Amikor a lányom az apjánál van, mi sajnos nem fogunk tuduni vigyázni a cicára, mert Ausztriában leszünk a párommal munka miatt, oda meg nem vihetjük majd magammal.
Az egy hétre most próbálunk cicapanziót keresni. Az a baj, hogy nagy mozgasigénye van, plusz nem hiszem, hogy ugyanúgy etetnék (mi főleg tiszta húst adnánk neki, csonttal, belsőségekkel, mindennel együtt)
Az apja azt sem engedi, hogy nálunk legyen, mert akkor macskaszőr lesz a lányom ruháján, az ő gyerekeik (mert már most is van egy 2 évesük) is mégjobban akarnának majd egy állatot és egyéb kifogások.
A macskát egyébként szakember (pszichológus) ajánlotta. Véleménye szerint jót tenne neki egy saját állat (lehetőleg kutya, macska, kisemlős) akivel beszélhet, sétálhat, gondozhatja stb. A kutyánk már nagyon öreg (16 éves lesz októberben), nem lesz már köztünk sokáig valószínűleg (beteg is nagyon).
A nálunk lévő cicákat (ha jól számoltam 6 van, de majd meg tudom kérdezni a lányomat) is ő eteti, gondozza (eljár velük állatorvoshoz is ha kell, ad neki féreghajtót, kullancs irtót stb). Mindig szokott beszélni hozzájuk, gyakran sír is, de a cicusok mindig elkezdik vígasztalni (odabújnak, dorombolnak, nyalogatják, egyszer valami rágcsálót is fogott neki az egyik "ajándékba"). Az erről készült videókat mutattam meg a pszichológusának, aki szerint saját macska kellene neki.
El fogunk költözni, szóval az itt élő "macskamaffiát", ahogy ő szokta nevezni (mert a nagyrészük fekete vagy szűrke és a legtöbb emberrel agresszívak) is itt kell hagynia.
Az a fajta cica amit talált magának szeret új helyeket felfedezni, azt olvastuk. A tenyésztő szerint nem lenne baj nekik, imadják az új helyeket és a kisgyerekeket is. A szőrük is inkább csak vedléskor hullik nagyon, de azon a kefe segít. Nekik nem kéne semmit csinálniuk vele, a lányom sétáltatná, etetné, takarítaná, max a kicsit jatszanának vele.
Még esetleg az jutott eszembe, hogy csak egy pár órára menne oda hétvégén (pl 12-től 16-ig) és utána hazajönne. Viszonylag közel leszünk még a költözés után is, 1,5- 1,5 óra az út busszal (az apja azt mondta, higy nem fog érte jönni, a busz olcsóbb mint a benzin)
Abban igaza van az 5-nek, tényleg más az életvitel. Viszont nekük is egy csomót kell vigyázni a porontyukra, hiába nem akartuk. Az apja azt mondta, hogy mivel testvérek ez is benne van a pakliban, tudhattuk volna előre, hogy ezt el fogják várni. Mondjuk mi csak havi egyszer vigyázunk rá, de akkor is kell szervezni miatta.
A cicákat csak most kezdte el bántani, eddig ő is simogatta, néha még etette is őket.
Nem értem a problémát. Külön éltek. Ha akartok macskát legyen macskátok. A volt férjed nem akar. A saját ingatlanában eldöntheti, hogy megtűr-e állatot vagy sem.
A lányod ha megy nem viszi magával, 1 hetet tudsz almot szedni és etetni nem? Miért kéne másnak odavinni a macskát?
Egyébként ettől függetlenül apuka egy gusztustalan s.ggfej, én nemhogy a macskámat nem vinném oda, de el is kerülném messziről.
A nyaralást meg nem értem, mi tudunk menni a férjemmel es a 30 kilós kutyával nyaralni, külföldre is.
Ha igaz, ha nem, ez most mindegy, de ilyen korulmenyek koze nem vallalunk be allatot es pont.
Nem tudom elhinni, hogy elvileg egy felnott embernek ennyi esze sincs, hogy ezt belassa. Szoval ezert is gondolom, hogy kamu.
Én meg azért gondolom, hogy kamu, mert nem hiszem, hogy felnőtt embert a volt exférj ugráltathat az újgyerek vigyázása körül.
Kérdező, benned nincs egy csepp méltóság se?
Az is furcsa hozzáállás, hogy van 6 macskánk, talán, még utána kell néznem, de vennénk még egyet. A többit meg itt hagyjuk sorsukra, mert költözünk.
Nem kell nektek állat!
Egyébként jó, hogy említed #14, nem is az ő ingatlana. Mikor elváltunk én vettem neki lakást és törlesztettem a hitelt, eleve az én nevemen van. Ezek szerint nem is az övé, csak ott él, mintha albérlet lenne. Ezt jó, hogy mondod, el is felejtettem ennyi év alatt a dolgot...
Amikor egy hétig nála van a gyerek elmegyünk nyaralni a párommal. Olyankor nem biztos, hogy tudnánk mindig azokban az időpontokban etetni, plusz sétálni nem nagyon tudnánk menni (mi múzeumokba, színhazakba járunk nyaraláskor, mert máskor ezekre nincs sok idő, oda meg nem vihetjük).
Nyaralni nehezen vihetnénk a kutyust. A hosszabb kocsi utakat sosem bírta szegényke, mindig hányt. Repcsivel meg nem vihetjük gyógyszer allergia miatt. Jaa, meg a betegségek miatt mindig kell a közelben lennie egy állatorvosnak.
#15 keverhetsz valakivel. Csak most regisztráltam, hátha tud segíteni valaki.
#16 milyen körülmények közé? Mindene meglenne, csak kéthetente nem tudná vinni a lányom, én meg munka miatt nem tudnék rá vigyázni, ezért kell meggyőzni az apját.
A kutyánknak is jó dolga van: főzünk rá (allergia és pajzsmirigy miatt), velünk alszik, ha baj van egyből orvos, játszunk vele, napi négyszer levisszük stb.
#17 Az a baj, hogy nem tudok mit tenni. Utálom a volt férjemet, a feleségét és a gyerekét is. De szerencsétlen kölyök nem tehet róla. Plusz folyton ide akar jönni, azt mondogatja, hogy legyek a pótanyukája, meg a féltestvérét is szereti, a kutyánkról már nem is beszélve. Nem mondhatom azt, hogy nem jöhet, mert akkor sír, az apja meg szörnyetegnek állít be előtte.
#18Nem a mi cicáink. Ilyen utcai macskák a környéken. Néhány másik szomszéd is eteti őket, de főleg a lányom. Egyébként aranyosak, csak én speciel nem tudok megkülönböztetni a macsekokat.
Azóta kértem róluk egy listát a lányomtól:
Két feket-fehér kandúr
Egy fehér hasú vörös cicalány
Egy teknőc mintás hím
Egy cirmos leányzó
Két két, de a kandúrnak van egy fekete foltja, a lányka egyszínű
Három feket egy nőstény két kandúr
Meg a feket cica terhes valamelyiktől. Nem is tudtam, hogy ennyien vannak, nekem a legtöbb teljesen egyforma.
Viszont még senki nem adott rendes választ: Mivel lehet meggyőzni, hogy vihesse a cicust? Vagy, hogy miatta csak pár órát tudna náluk lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!