Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Át lehet nevelni a cicát?...

Át lehet nevelni a cicát? Állandóan harapdál, konkrétan engem néz a zsákmányának (lány cica)

Figyelt kérdés
Amíg pici volt nem jelentett problémát, nem volt fájdalmas, és örültem, hogy szeret a közelemben lenni, és látszott rajta, hogy mennyire tetszik neki ez a játék. Most már 7 hónapos és időnként elképesztően fájdalmas harapásokat csinál, tudom, hogy nem ez a célja, csak játszik, de jó lenne leszoktatni erről. Ami viszont jó, hogy sosem karmol, innen látszik, hogy ő tényleg játéknak fogja fel és nem támadni akar, viszont valamilyen módszerrel le szeretném szoktatni. Nem akarom megütni, de ha arrébb rakom, abból nem ért sajnos.
2021. aug. 18. 13:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
13%

"konkrétan állat kínzás, amit javasolsz"

- ha te képtelen vagy a kínzást és az arányos büntetést megkülönböztetni akkor sok sikert az életben.

"büntetésből semmit nem ért"

- de igen

"Gondolom téged is így neveltek, azért kergeted ezt a sehova se vezető gondolkodást"

- Hagyd a gondolkodást, látszik, hogy nem neked való.

2021. aug. 18. 14:21
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
11 nagyon örülök... Akkor bizonyára nem bánod, ha addig üt valaki, amíg befejezed a hülyeséget... Hiszen az eröszak müködik, ugye?
2021. aug. 18. 14:34
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy macskámat se kellett ütni ahhoz, hogy jólnevelt, szocializált állatok legyenek.

Én mindig jeleztem valahogy, ha bajom van. Feljajjdultam, morogtam vagy ha egyikből se értettek, az arcukba fújtam (ami egyébként jobban irritálja őket, mintha megütned).

2021. aug. 18. 14:38
 14/18 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést mert én is tudom, hogy a büntetéssel nevelés nem működik. Kiváncsi voltam, van más, amivel le lehet szoktatni. Mint már írtam, nem szeretném megütni, nem tartom jó ötletnek.
2021. aug. 18. 14:42
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ütéssel tényleg nem tanulnak amúgy semmit. Határozottan kell nekik mondani egy nemet vagy ahogy írták a többiek is, hogy jajjgas vagy valami.
2021. aug. 18. 15:24
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Az eröszak nem a határozottság jele, hanem a balf@szságé. Jól mondja a 15ös: legyél határozott, de finom.
2021. aug. 18. 15:48
 17/18 A kérdező kommentje:
köszi
2021. aug. 18. 16:24
 18/18 anonim ***** válasza:
89%

Rá szoktam morogni, ha akkor sem hagyja abba elkapom a tarkójnál a bőrt, hogy elengedjen.

15-20 percre be szoktam zárni a szomszéd szobába amikor nagyon bedurvul. Nem szeret egyedül lenni úgyhogy kezd leszokni a harapásokról.

2021. aug. 20. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!