Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért fekszik bele az alomba?

Miért fekszik bele az alomba?

Figyelt kérdés
Tegnap este a 4hónapos kandúrom belefeküdt az alomba, de volt benne kaka is, és kakás lett az oldala. Nem értem miért csinálta, eddig úgy tudtam, hogy a macskák milyen tiszta állatok. Kicsit kiábrándultam belőle, eddig mindíg velem aludt :S Miért csinálta???? :'(
2010. aug. 29. 08:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de az enyém is mostanában néha belefekszik, vagy ül ott percekig is, meg néha csak úgy játszogat.
2010. aug. 29. 09:18
 2/10 A kérdező kommentje:
Ha tiszta volt az alom, és belefeküdt, azt megértettem, de így? Tiszta cuccos lett, rögtön megmostam, amennyire hagyta magát, és utána nem is kezdett el mosakodni... Teljesen le vagyok döbbenve..
2010. aug. 29. 09:23
 3/10 anonim ***** válasza:
Lehet hogy hűsölni akar. És azt hogy megint kakis legyen az oldala úgy tudod elkerülni hogy miután elvégezte a dolgát(pisi,kaki) azután rögtön kiveszed az alomból, belerakod egy zacskóba és kidobod.
2010. aug. 29. 09:31
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy hűsölni akart mert pont rossz idő volt itt. A nap 24órájábn pedig nem vagyok itthon, hogy rögtön kitudjam szedni. Na mindegy ez van. Csak ezek után amikor hozzám bújik, vagy feljön az ágyra mindíg ez jut eszembe. :S
2010. aug. 29. 09:35
 5/10 anonim ***** válasza:
nekem is belefekszik néha, mikor cuccos az alom...:S de miért??
2010. aug. 29. 09:47
 6/10 anonim ***** válasza:
Macskakaiállításokon a cicák fele az alomban fekszik, úgyhogy nem hiszem, hogy ez probléma lenne.
2010. aug. 29. 09:51
 7/10 anonim válasza:
52%

Korábban én is szerettem a macskával aludni, de be kell látni, hogy az állati "tisztaság" közel sem egyezik meg az emberi tisztasággal. Például az ilyen kakába fetrengések miatt.

Lehet korábban is csinált már ilyet, csak lenyalta magáról (ez végülis természetes náluk), utána meg, mivel nem láttad, lelkesen ölelgetted.

Na, az ilyenek miatt hanyagoltam a cicás alvást, pedig nagyon szeretem őket.

2010. aug. 29. 09:55
 8/10 anonim ***** válasza:

Én azt sem zárnám ki, hogy a tápba belekevernek valamit, ami még az emésztőrendszerén áthaladva is vonzza (kell is, hogy a szemetet is megegye). Vagy esetleg az alomba.

Ha ez a habitusává válna, próbálkozz táp/alom váltással.

2010. aug. 30. 10:10
 9/10 anonim ***** válasza:

Csak érdekesség képpen a kommersz macskakaja biohulladék feldolgozókból származó tetszőleges (akár oszladozó, férges) döghúsokból, emészhetetlen vágóhídi hulladékokból (akár szarv, pata), és ártalmatlan, de szintén jórészt emészthetetlen növényi-, és műanyagokból készül, gondosan sterilizálva, azaz kiölve belőlük minden tápanyagot. Hozzákevernek döghúsból lefölözött, vagy egyéb, emberi fogyasztásra alkalmatlan zsírokat, vitaminokat, és ásványi anyagokat per sacc.

Hogy ezt az ízetlen, jórészt emészthetetlen szemetet megegye, kevernek hozzá valami vegyi anyagot, amire buknak a macskák (jó esetben nyomokban lazacolajat, ami legalább természetes anyag). Attól függően, hogy melyik macska melyik csali vegyianyagra bukik, alakulnak ki a táp preferenciák (mert nem mindegyik tápban ugyanaz a csali).

2010. aug. 30. 10:23
 10/10 A kérdező kommentje:
B@zdmeg azt se tudod mivel etetem, de kezded rá a hülyeséget. Amúgy prémium száraz tápot kap, közepes minőségű konzervel, és szokott kapni husit kiegészítésként. De te biztos jobban csinálod! :)
2010. aug. 30. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!