Van így értelme macskát tartani?
Arról van szó hogy a családom nagyon állat-ellenes. Nem a szüleimnél lakok már, mamámnál, őt nagyon nem zavarja a macska ameddig én gondozom. Nyilván én gondozom, èn macskám... èn nagyon szeretem az állatokat, àllatbarát vagyok. Sokszor megkapom (anyám részéről) hogy állatbu*zi vagyok...
Lesz egy kismacskám, és anyám elkezdte sorolni elrettentés képpen hogy mivel jár egy macska. Nekem nem kell bemutatni hogy kell állatot tartani. Volt már törpenyulam, kutyánk is, apa kanárikat tart. Apa miattuk nem engedte a macskát, de ugye már nem ott lakom. Inkább anyám van most nagyon ellene... de igazából mindenki. Ùgy vannak vele majd biztos valamilyen fertőzést elkapok. Nekem rendesen bûntudatom van hogy macskát merek tartani... :( nekem szüksègem van egy társra, azèrt akarok egy kiscicát. 21 vagyok, nem kisgyerek. Szerintetek?:(
"Hát hogy mik az elrettentő dolgok anyám szerint... oltás, meg orvosi költségek, meg nehogy rühes/bolhás legyen..."
Oltás: Alig van olyan amit ismétlő jelleggel kapnak, ráadásul akkor sincs tragédia ha nem kap mindenre is. Orvosi költség sem vészes, persze egy műtét be tud tenni, de ilyenre jó eséllyel csak az élete vége felé kell számítani, addig pedig tudsz rá spórolni (havi 2.000 Ft nem sok, de megvéd ilyen esetben). Rühes meg bolhás... mondom én, hogy édesanyád kattant. Egyrészt ez a nagyon rossz állapotú kóborokra jellemző, másrészt mindkettőre van akár spot on, akár más készítmény.
Most ha nekem sikerült ezt 10 macskával megoldani (van önkéntes aki ennek a dupláját gondozza ahogy tudja), akkor nem hiszem, hogy neked ne sikerülne eggyel, főleg hogy láthatóan gondoskodnál róla és vigyáznál rá.
Hatalmas botrányt csinál az egészből. Vigyem oda hozzájuk a macskát (hogyne, apa kanári madarai meg ott vannak), meg hogy ott el lesz majd, majd én látogatom...
Nem, nem lesz olyan hogy a jövőben elköltözzek, olyan meg pláne nem hogy vissza a szülőkhöz. Épp anyám miatt jöttem el, inkább felkötném magam minthogy visszamenjek oda lakni vele egy fedél alá... így is irányítani akarja mindenki életét. köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Macska lakásban 10+ évet él. Ha most vagy 21 és tegyük fel 15 évet él a macska, akkor 36 éves korodig veled lesz.
Azt nem hiszem hogy esetleg az elkövetkezendő 15 évben ne lenne párod akivel esetleg összeköltöznétek és családalapításon törnétek a fejeteket. A Macska akkor is ott lesz.
Nyilván nem tudod mi lesz holnap és 1 év múlva 15 év múlva meg pláne. Ez egy hosszú távú döntés. Erre utaltam. hogy nem most néhány hónapra kell előre gondolkodni meg egy két évre. Hanem 10 év múlva ha máshol lax akkor is ott lesz veled.
"nekem szüksègem van egy társra, azèrt akarok egy kiscicát."
Aztaqurva! Ez ám a vaslogika. A macskás vénkisasszonyok is nyilván ezért nem pasiznak, ugye?
14# Azelőtt fogadtam örökbe a cicámat, hogy a férjem megjelent az életemben. Igazából jó kis szűrő volt a társkeresésben. Én állatbarát vagyok, ha olyan egyénnel ismerkedtem, aki élből elutasította a macskámat, akkor nem is volt tovább miről beszélni. Számomra egyértelmű volt, hogy a macskámért felelősséget vállaltam, nincs olyan férfi aki miatt erről lemondok. Lehet valaki szerint ez elmebeteg, szerintem természetes.
6. éve élünk így hármasban és a férjem néha jobban gügyög a macskával, mint én szoktam... :D
Attól, hogy valakinek van macskája, még vágyhat emberi kapcsolatokra. Mily meglepő. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!