Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi lehet annak az oka, ha a...

Mi lehet annak az oka, ha a szomszéd összes macskája évek óta hozzánk akar költözni?

Figyelt kérdés
Hoznak új macskát, nagyjából fél-egy elvan náluk, aztán egyszer csak egész nap itt van nálunk, itt kér enni (mindig soványak), itt alszik a garázsban, itt van egész nap. Egyre kevesebbet megy haza, majd egyáltalán nem. A szomszéd hoz magának új macskát, és kezdődik újra az egész. Próbáltam már megbeszélni velük, mi lehet a baj, de teljesen elzárkóznak. Elintézik annyival, hogy zavarjuk el a macskát és kész. Nekünk sem jó ez így, mert csak gyűlnek a macskák az eredeti macskáink mellé, és egy vagyon nekik a kaja is. Állítólag be is engedik őket, szerintük a macskák akarnak inkább idejönni, mert ideszoktatjuk őket. Én nem tudom elképzelni, hogy a mai vacak időben is inkább a teraszunkon az asztal alatt lett volna a cica, mint náluk bent a kanapén, ha tényleg beengedik. Hiába szólok nekik, hogy hívják, és etessék meg, mert itt nyávog, azt mondják, ha akar, majd megy magától. Hát nem megy. Persze, hogy a végén beengedem és megetetem! Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ha otthon is megkapná, amire szüksége van, akkor napi 24 órában itt kuncsorogna. Ráadásul más szomszédnak is van macskája, velük mégsincs ilyen gond.
2021. aug. 2. 00:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Te magad írod le, hogy miért.... Azért, mert nálad kapnak enni. És gondolom még kedves is vagy velük.

Igen, talán állatvédők el tudják őket helyezni, ez nem szerencsés, hogy évente kapsz 2 új macskát. Gondolom oltásra, ivartalanításra már nem tudod vinni őket. (?)

2021. aug. 2. 07:20
 12/18 anonim ***** válasza:
81%
Csóró a szomszédod és nem eteti a jószágot. Tegyél ki nekik maradékot, én nagyon sajnálom őket.
2021. aug. 2. 08:04
 13/18 anonim ***** válasza:
65%

"Persze, hogy a végén beengedem és megetetem!"

Akkor miért vagy meglepődve, hogy átszoknak? Ha nem eteteted őket, elmennek haza kuncsorogni. Nem atomfizika ez. Nem kell neked mártírkodnod más hülyesége miatt.

2021. aug. 2. 09:25
 14/18 anonim ***** válasza:
79%

Elég butának tűnsz, konkrétan a kérdésben ott a válasz. Ha nem kapnak enni, akkor oda megy, ahol kap. Így működnek az állatok.

Ha egy nyáj lelegelt egy mezőt, nem fogja megvárni, hogy újra kinőjön a fű, hanem hajtják őket máshová.

2021. aug. 2. 09:32
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell őket etetni vagy ha kedveled őket akkor etesd de ne csodálkozz ha odaszokik az összes környékbeli macsek mert ennek az lesz a vége ahogy az egyik hozzászoló is írta hogy már idegen macskák is mentek hozzá enni és tényleg nem atomfizika ez.Ezzel az a gond hogy szaporulat lehet mikor idegen macskák is odaszoknak mert nem tudni hogy ivarosak e vagy sem.A másik pedig az hogy a szomszédod nem százas amúgy mert az ő dolga lenne a saját telkén tartani a macskáit de az ilyen igénytelen emberek mint ő ezt nem akarják megérteni és ha ennyire alhanyagolja őket nem is értem minek az ilyennek állat.Nekem van 3 nyuszim és mindent megkapnak mert megtehetem de ha nem tehetném meg akkor nem is volnának,ez ennyi és persze a telkemen belül tartom őket.Ha macskám lenne szintén megoldanám hogy ne csavarogjon mindenfelé pl kifutót építenék neki(k)és akkor nyugodt volnék hogy nem esik baja vagy bajuk ha több van
2021. aug. 2. 09:43
 16/18 A kérdező kommentje:

Azért kérdezem, mert a szomszéd állítja, hogy kapnak rendesen enni, és velünk veszekszik állandóan, hogy elcsábítjuk a macskáikat. Nem szegények, biztosan nem anyagi okai vannak, ha nem adnak nekik elég vagy megfelelő kaját. Ezerszer próbáltam már megbeszélni velük, hogy mi lehet a probléma, de teljesen elzárkóznak. Zavarjuk el a macskát, ennyi. A többi szomszéd is mondja, hogy náluk is sírnak mindig ennek a szomszédnak a cicái. Viszont senki más macskái nem csinálják ezt. Jönnek a kertünkbe a többiek is, mászkálnak, vadásznak vagy játszanak, de inkább elszaladnak, ha közelítesz hozzájuk, nemhogy még kunyeráljanak. És látszik, hogy jól táplált, egészséges cicák. Már arra is gondoltam, hogy talán egerészni hozzák őket, és csak minimális kaját kapnak. Mivel mi szeretjük a macskákat, és nálunk házikedvenc mind, ezt nyilván nem fogják bevallani. De fene tudja.

Amelyik cica nálunk köt ki végleg, azt ivartalanítjuk (addig azért nem illendő), oltatjuk természetesen. Illetve beoltatni már akkor szoktam őket, amikor jön az állatorvos a mieinknek az ismétlőt adni.

2021. aug. 2. 11:35
 17/18 anonim ***** válasza:

Hát igen, a macskatartók jelentős hányada le se ejti a saját állatát.

Te sajnálod, ezért eteted, de a probléma így újratermeli önmagát.

Úgy gondolom, macskabiztos kerítés lenne a megoldás, hogy ne járhassanak be hozzátok. Igen, a jelenlegi cicák pórul járnának, de legalább nem hoznak több szerencsétlent...vagy máshova szoknak át ismét, de az már nem a te gondod. A kerítés után én ironikus jelzésértékkel leraknék az ajtajuk elé egy zsák macskatápot is. Oldják meg a saját állataikat. Ha nagyon girhesek, szólni állatvédőknek is. Bsszák meg az ilyenek...

2021. aug. 2. 15:17
 18/18 anonim ***** válasza:

17.

"a jelenlegi cicák pórul járnának... ...de az már nem a te gondod."

Tipikus Magyar attitűd...

Ahelyett, hogy az állaton segítenél, te inkább csak magadra gondolsz.

Perszeee, mindegy az ha az állatnak ezentúl "rossz" lesz, de legalább én érezzem jól magam...

Jó arc lehetsz... Nem irigylem az állataidat. (A családodra gondolok).

2021. aug. 5. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!