Mit lehetne tenni a macskákkal?
Annak az utcának a végén ahol lakom van néhány garázs illetve szemetes konténerek az ott lakóknak, utána erdős terület. A konténerek miatt néhány kóbor macska kószált arra, de nem volt zavaró a jelenlétük, legalább a patkányokat összefogdosták.
Egy helybéli nő az erdős részen nekiállt külön etetni őket, sőt igazából már szent küldetésének érzi a macskabirodalom menedzselését: kidobott bútorokból házat épít nekik, mászókákat (egy erdőben), lepedőket, takarókat hord oda. Valamiért ezt jó ügynek hiszi, de több szempontból problémás:
- a macskák elszaporodtak, rengeteg közöttük a beteg, sérült cica
- állandóan verekednek egymással
- az ott lévő konténereket naponta dézsmálják, széthordják a szemetet, kiszakítják a zsákokat
- mivel garázsok is állnak ott, így rendszeres az autós forgalom, a kiscicák pedig félelemérzet nélkül szaladgálnak az autók között, aminek általában gázolás a következménye
Gondoltam, hogy szólok a nőnek, de láthatóan nagyon elhivatott és emellett bosszúálló típusnak tűnik, szerintem az első reakciója az lenne, hogy szögeket szórna a garázsok elé. Talán mentálisan sérült.
Mit tehetnék akkor? Kihez kell ilyenkor fordulni?
3: ne viccelj már... nem egy macska a kérdés..
Hanem hogy kontrollálatlanul, exponenciálisan szaporodnak!
5: te mennyi pénzt fizetnél az etetésükre...????
EGy idő után nem két-három cuki kismacska lesz, hanem 20-30-50 nagy, és 99 kicsi.... 3 év múlva meg ennek a hatványozott mennyisége...
Imádom a macsekokat, nekem is van 4. Persze mind ivartalanítottak.
De számoljunk egy kicsit.
Van a kóbor macskák közt 2 nőstény. Egy nyáron 1 macska fial kb 12-15 kismacskát. 2 macska már 28-30at. Ezekből az almokból legyen pl 15 lány. Következő évben 17 macska fog fialni.
Ez több mint elviselhető.
Feltétlen kell szólni az önkormányzatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!