Nyávoghat azért folyamatosan a macskám, mert anyukám elköltözött?
Persze, simán. Főleg, ha jó volt a viszonyuk.
Én külföldön élek, anyukám Magyarországon a cicával, akit én neveltem kicsiként, mikor befogadtuk. Van, hogy fél évig nem látogatok haza, de utána is jön, és megismer. Otthon vagyok mondjuk két hétig, aztán sokáig jön a szobába, ahol aludtam, keres, az ágyon alszik egy-két hétig.
Szóval normális, meg fogja majd szokni idővel.
Persze, a macska is ragaszkodik ahhoz, akit szeret. Hiányzik szegénynek anyukád.
Illetve a macskák sokszor szinte rigolyásan ragaszkodnak a szokásaikhoz. A mienk mindig a sarokban aludt egy széken. Most azt a széket már kidobtuk, nem a macska miatt, egyszerűen régi volt már. Hiába van egy új és sokkal kényelmesebb szék, nem hajlandó azon aludni, pedig a párnáját is áttettem rá... a földön alszik, ahol korábban a szék állt... de majd meg fogja szokni a változást.
Szóval ez is közrejátszik, hogy nyugtalanítja őt, hogy a dolgok megszokott rendje megváltozott. Szerintem minden macska OCD-s kicsit :)
De ne aggódj, egy idő után hozzászokik az új viszonyokhoz, és meg fog nyugodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!